За втора поредна година: Митко Илиев е футболист на Пловдив
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Звездата на Локо Пловдив спечели още една награда, след като преди дни бе избран за футболист на 2020 г. в България

За втора поредна година Димитър Илиев бе избран от спортните журналисти за „Футболист на годината“ на Пловдив за 2020 г. Нападателят на “черно-белите” бе победител в традиционната анкета на информационна агенция „Темпо Нюз“ и електронното издание TempoNews.net.

Звездата Локомотив Пловдив стигна до убедителна побеа, като събра 107 точки и имаше 36 точки повече от плеймейкър на Ботев Тодор Неделев, който остана втори в класацията с 71 точки. На почетното трето място остана вратарят Мартин Луков от Локомотив с 30 точки.

И тримата призьори във “Футболист на Пловдив” бяха отличени в анкетата „Футболист на годината“ в България за 2020 г, в която Митко Илиев бе избран за номер 1 за втора поредна година. Тодор Неделев грабна отличието за гол на годината в България, а Мартин Луков бе избран за най-добър вратар в родното първенство.

“Всеки приз е еднакво ценен за мен, развълнуван съм. Благодаря на спортните журналисти от Пловдив за оценката, благодаря и на “Темпо Нюз”, че провежда тази анкета. Благодаря на съотборниците си и всички в моя клуб, че постигнахме невероятни неща. Настина миналата година беше странна и тежка, ще я запомня. Благодаря на моята съпруга, която винаги е до мен и ме подкрепя. Това отличие е и за нея… Благодаря и на всички, които гласуваха за мен. Горд съм и съм щастлив”, заяви Митко Илиев.