Загорец няма да изневери на атаката, дори срещу Локо (Пд)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Наставникът на тима Мирослав Миндев планира да направи промени в състава си

Стартиралият мощно в Югоизточната Трета лига Загорец посреща носителя на Купата на България Локомотив (Пловдив) в интригуващ сблъсък от 1/16-финалите на надпреварата.

В предварителния кръг на състезанието, състоял се преди малко повече от месец, момчетата на Мирослав Миндев поставиха на колене един от най-силните тимове във Втора лига – Хебър (Пазарджик), след вдъхновена продукция, която хвърли в екстаз емоционалните привърженици на новозагорци.

Днес публиката ще липсва заради обявените мерки за борба с разпространението на коронавируса, но Загорец е готов за поредното зрелище, което ще стане достояние на привърженици от цялата страна заради телевизионното излъчване.

Загорец няма да изневери на атаката, дори срещу Локо (Пд) 1

“Излизаме, за да играем атакуващ и зрелищен футбол,” категоричен бе Миндев, който преди броени дни приключи принудителна самоизолация, след като даде положителна проба при направен тест за коронавирус, пред 7 Спорт.

“Няма сила, която може да ме накара да действаме страхливо и да се затворим отзад. Никога не съм разбирал такова поведние на терена. Наясно сме срещу какъв отбор излизаме и с това, че има разлика в класите, но Загорец няма да изневери на стила си!”

Загорец е истинска голова машина и с реализираните 40 гола в 12 мача е най-резултатният тим в третия ешелон на българския футбол.

В събота обаче новозагорци допуснаха първата си загуба в първенството – 3:4 при гостуването на Борислав (Първомай), а Миндев планира да направи корекции в състава си.

“Направихме слаб мач, почти нищо от това, което умеем, не се получаваше,” коментира 40-годишният Миндев. “Но за колебанието в представянето ни си има обективни причини.

“По принцип в това време на годината се получава лек спад. Денят става по-кратък и сме принудени да провеждаме тренировките в по-ранен час. Нашите момчета обаче имат други професии и трудно успяват да се вместят в този часови график.

“От друга страна, аз не бях с отбора заради карантината. Да, непрекъснато поддържахме връзка, но когато липсва живия контакт, винаги има отражение.

“Със сигурност ще направя някои промени в състава за мача с Локо, но ще премисля добре и ще ги обявя преди срещата,” обяви Миндев, добавяйки, че единственият липсващ е невъзстановеният юноша на Берое Мартин Маринов.

Загорец няма да изневери на атаката, дори срещу Локо (Пд) 2

Миндев е убеден, че в Трета лига има достатъчно способни футболисти, които обаче няма как да се конкурират с тези от елитния ешелон заради липсата на редовен тренировъчен цикъл.

“Две са основните разлики, с които отборите от Първа лига превъзхождат тези от третото ниво,” коментира специалистът. “От една страна това е материалната база, тимовете от топ-дивизията разполагат с много по-добри условия за подготовка – и като терени, допълнителни съоръжения, дори и по-елементарни неща, като топки например.

“И друго, което сериозно наклонява везните е кондиционната подготовка. Нашите отбори са съставени от аматьори. Ние нямаме възможност да трренираме редовно и с такава интензивност, както отборите от Първа лига. За двуразови тренировки дори не можем да си помислим.”

Въпреки реалната оценка на възможностите на двата тима, Миндев е убеден, че Загорец ще излезе срещу гранда от Пловдив без страх.

“Ние няма какво да губим, а освен това разполагаме с доста опитни футболисти,” заяви бившият нападател на Сливен, Берое и Етър.  “В този мач може само да затвърдим доброто си име, той е за престижа на Загорец.

“Наясно сме, че няма да спечелим Купата и няма да правим трагедии ако се получи негативен резултат. Но излизаме без страх и силно вярвам, че ще се получи интересен двубой, който ще развълнува и ще се хареса на зрителите.”

Запитан за прогноза за мача, Миндев сподели:

“Отчитайки моментните възможности и състояние на двата отбора, резултат като 1:3 изглежда напълно реален… Аз обаче имам и малко по-друго виждане, което сега ще спестя,” завърши с усмивка специалистът.

Двубоят започва в 13.30 часа и ще се излъчва пряко по “Диема Спорт”.