Загорец продължи впечатляващия си рейд на югоизток
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Новозагорци записаха пета "чиста мрежа"

Загорец се утвърди на първата позиция в класирането на Югоизточната Трета лига след категорична победа с 3:0 над втория в подреждането до този момент Сокол (Марково) в среща от петия кръг на първенството.

Това беше и петата “чиста мрежа” за новозагорци от началото на сезона, като те са единствения тим в групата без допуснат гол.

Всички голове за победата над Сокол бяха реализирани през второто полувреме. Още в 49-ата минута играещият треньор Иван Стоянов бе точен от дузпа, а не след дълго Милен Митев покачи на 2:0.

Интригата в двубоя беше унищожена в 84-ата минута, когато Иван Марев Стоянов засече зрелищно с глава центриране отдясно само минута, след като замени топ-стрелеца на групата за миналия сезон Пламен Иванов.

Любопитно е да се отбележи, че два мача от петия кръг в Югоизточната Трета лига- Левски (Крумовград) – Розова долина (Казанлък) и Гигант (Съединение) – Несебър, бяха отложени заради положителни тестове за COVID-19.

В следващия кръг Загорец гостува на Асеновец (Асеновград). Двубоят от шестия кръг е следващата събота, 11 септември, от 17.00 часа.