google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нашите момичета ще запазят шансове за ЕвроБаскет 2021 при успех с поне седем точки

Тази вечер женският ни национален отбор по баскетбол излиза срещу демонстриралия завидна форма Гърция, надявайки се да запази шансове за класиране  на финалите на ЕвроБаскет 2021.

За целта момичетата на Стефан Михайлов се нуждаят от победа със седем или повече точки. Трябва да се отбележи, че дори това да се случи, България ще стиска палци за въртележка, която в крайна сметка да осигури визи за финалите.

В четвъртък селекцията на Михайлов записа трета загуба в Група А, отстъпвайки пред фаворита и лидер в потока Словения с 66:71 в зала “Стожице Арена” в Любляна.

Очаквано Гърция е явен фаворит в дуела с нашите. В първата си среща от втория кръг в групата представителките на южната ни съседка изнесоха страхотен мач и разгромиха Исландия с 95:58.

Немалко специалисти обаче отчитат, че разликата в класата на двата тима не е толкова голяма, колкото предполагат коефициентите на водещите букмейкърски къщи и цифровото изражение на победата срещу исландките.

Нещо повече, 7 Спорт ви препоръчва да се възползвате от залог, допускащ дори загуба за България с неповече от 14 точки (хендикап +14.5). Кофициентът за такъв изход на двубоя, предлаган от букмейкъра Bet365.com, е 1.86.

“Вече имахме подробен скаутинг и видео за тях,” заяви гардът на България Карина Константинова. “Треньорите ни подготвят добре за мача. Те са агресивни и силни в подкошието със своите високи играчи.

“Ако успеем да лимитираме точките им в полето, играем умно в нападение и си вземем борбата смятам, че ще победим с желаната от нас разлика.”

Двата тима вече се изправиха един срещу друг през ноември, като нашите момчета отстъпиха със 73:66 (разлика от 7 точки).

Двубоят започва в 21.00 и ще бъде излъчван пряко по БНТ3.