Защитник донесе заслужен успех на Ливърпул срещу Аякс в ШЛ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Жоел Матип е големият герой за "червените"

Ливърпул постигна много важна победа с 2:1 срещу Аякс на “Анфийлд” във втора среща за двата тима от груповата фаза на Шампионска лига. Двубоят бе изключително интересен, като попадение на Жоел Матип в края раздели двата отбора. Преди това Салах и Кудус се бяха разписали през първата част.

Воденият от Юрген Клоп отбор се върна на победния път след тежката загуба с 1:4 от Наполи. Домакините изстрадаха победата и отново са в битката за първото място в група А.

Ливърпул откри резултата в 17-ата минута. “Червените” направиха чудесна атака, в която Диас пусна прекрасен пас за Жота, който намери Мо Салах на чудесна позиция и египетският национал се разписа за 1:0.

“Червените” имаха два шанса да удвоят аванса си. В 22-рата минута удар на Диас профуча покрай вратата, а малко след това Жота стреля в аут.

Аякс наказа пропуските на опонента си с изравнителен гол в 27-ата минута. Бергхаус проби в половината на домакините и намери Кудус в наказателното поле, който овладя и с мощен удар покрай Ван Дайк прати топката в мрежата за 1:1.

В 36-ата минута Ливърпул имаше добра възможност да поведе. Вратарят на гостите Пасвеер спаси опасен удар на Ван Дайк с глава. В края на първата част стражът на амстердамци направи чудесно двойно спасяване и Аякс се прибра на почивка при равен резултат.

Мърсисайдци имаха тотално предимство през втората част. Юрген Клоп пусна в игра Фирмино и Нунес, с което домакините станаха още по-офанзивни. В 83-ата минута удар на Дарвин Нунес премина покрай вратата, а малко след това Диас не успя да засече добро центриране от уругваеца.

Минута преди края на редовното време Ливърпул стигна до желания втори гол. Жоел Матип засече с глава центриране от корнер на Цимикас и донесе важния успех на своя тим.

В следващия кръг на турнира “червените” приемат Рейнджърс в британското дерби, докато Аякс ще има съдбоносно домакинство на Наполи.