Защитник е готов да напусне Барселона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Самуел Умтити се е примирил с идеята да напусне Барселона, за да се върне в Лига 1

Според информация на френското издание L’Equipe, надеждите на Барселона да се раздели със Самуел Умтити през летния трансферен прозорец са получили тласък. Френският защитник е готов да си тръгне от Камп Ноу, като предпочитаната му дестинация е бившият клуб Лион.

Самуел Умтити се присъедини към Барселона от Лион през юли 2016 г. на фона на много шум и вълнение около него. 28-годишният футболист дойде с нарастваща репутация на един от най-добрите млади централни защитници в Европа и се справи добре през първите си два сезона на Камп Ноу.

След 2018 г, обаче нивото на представянето му спадна, а и французинът имаше доста проблеми с контузии. От доста време Барселона се опитва да продаде Умтити, след като бранителят не успява да се пребори с Жерар Пике, Роналд Араухо, Ерик Гарсия, Клемент Ленглет и дори Оскар Мингеса за място в състава.

Шансът Умтити да играе по-редовно е малко вероятно да се подобри през сезон 2022/23, тъй като каталунският гранд се е договорил с Андреас Кристенсен. Също и друг централен защитник вероятно ще пристигне на Камп Ноу през лятото, така че най-добре за Умтити е да напусне клуба.

И 28-годишният футболист най-накрая е готов да напусне Барселона, примирявайки се с идеята да напусне клуба през летния трансферен прозорец. Най-вероятно той ще продължи кариерата си във Франция или Италия, като предпочита да се завърне в Олимпик Лион.