Защитник на Арсенал премина под наем във френския Ница
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Уилям Салиба ще играе под наем за клуба от Лига 1 до края на сезона

Арсенал осъществи изходящ трансфер, пращайки под наем в Ница централния защитник Уилям Салиба. Сделкта между двата клуба за 19-годишният бранител е до края на сезона като от “артилеристите” се надяват бранителят да играе по-често и да натупа опит.

Уилям Салиба премина при “артилеристите” през юли 2019 година за 27 млн. лири (36,59 млн. долара), а миналия сезон беше под наем в Сент Етиен и все още не е вкусил от Висшата лига, тъй като Микел Артета не го пусна в нито един мач през сезона. Салиба има единствено мачове за тима на Арсенал до 21 години. Французинът дори беше оставен извън състава за турнира Лига Европа, подобно на ситуацията с Месут Йозил, който не бе включен и в отбора за Висшата лига.

“Уилям преживя много предизвикателства през миналата година, като игровото му време беше доста ограничено заради контузия и ранното завършване на френкия шампионат поради пандемията. Така че заедно с него ние взехме решение, че прекарването на остатъка от сезона под наем в Ница е най-добрият начин да прогресира”, заяви техническият директор на Арсенал Еду.

Новият клуб на Салиба – Ница, заема 12-о място в класирането на Лига 1 след 16 изиграни двубои. В сряда “червено-черните” ще се изправят срещу Брест в първия си мач за 2021 г.