Женският тим започна лагер в Белмекен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тайбе Юсеин също се включи в подготовката на високопланинската база

Част от националния отбор по борба за жени, предовждан от селекционера Петър Касабов и неговия асистент – Стоян Петков, започна тренировъчен лагер на високопланинската спортна база Белмекен, съобщава boec.bg.

Към тима се присъедини и Тайбе Юсеин – единствената наша състезателка, която на този етап има спечелена квота за Олимпиадата в Токио.

През септември Спортист номер 1 на България за 2018 година претърпя успешна операция на скъсана предна кръстна връзка на коляното и пропусна световната Световната купа по борба, която се проведе през декември в Сърбия.

Според първоначалните прогнози Юсеин трябваше да поднови тренировки в края на февруари или началото на март, но очевидно възстановяването и върви по-бързо от очакваното.

В състава, който се подготвя на Белмекен, са включени още: настоящите европейски шампиони – Миглена Селишка (категория до 50 кг.) и Мими Христова (до 65 кг.); Евелина Николова (сребърна медалистка в категория до 55 кг. от европейското първенство през 2019 г.); Мария Оряшкова (шесткратна световна шампионка по самбо); София Георгиева (бронзова медалиста при 68-килограмовите от Европейските игри в Минск 2019 г.), както и няколко от младите ни надежди.

Най-важните състезания за тази година са олимпийските квалификации и Игрите в Токио.

Първата квалификация ще се състои от 18 до 21 март в унгарската столица Будапеща. Вторият и последен шанс за спечелване на квоти за Олимпийските игри е квалификацията в София. Тя ще се проведе от 6 до 9 май.

Турнирът по борба на Олимпиадата в Токио ще се проведе между 1 и 7 август.