Живко Миланов: Нямаше как да оставя Левски в онзи момент
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Мъри Стоилов не прави компромис с дисциплината, надявам се на финал с ЦСКА", заяви бившият капитан на "сините".

Бившият футболист и треньор на Левски – Живко Миланов, бе гост в студио „Дерби”, където коментира всички актуални теми около “синия” клуб.

Младият специалист е на мнение, че Станимир Стоилов отново може да изведе Левски до старата слава на отбора и добави, че той не е от хората, които ще започнат да говорят негативни неща за клуба.

„Ако се прави футбол, се прави с пари и условия. Така може да разделим Лудогорец и всички останали отбори. Едва ли не те малтретират останалите тимове вече 11 години. ЦСКА ги застрашиха за 2-3 години, но се видя, че във възловите моменти Лудогорец си взимаше каквото му трябва. ЦСКА беше най-близо да детронира Лудогорец. Тази година пак ги застрашиха до един момент, след това се появи необясним спад”, коментира Миланов.

„Мъри Стоилов може да върне Левски там, където вече го е извеждал. Ще му трябват време и условия, за да го направи. Когато станах старши треньор на Левски, заварих отбор, който не беше Левски. След напускането на Славиша, напуснаха и 15-тина футболисти. Не знаехме дали ще започнем подготовка. И аз не знаех какво се случва на стадиона и какво ще се случва с кариерата ми, която беше в начален стадий. По това време никой нямаше амбиции за този пост. Когато започнеш с 5-6 месеца неплащане на заплати. Като добавим, че президентът идва и ти казва, че утре може да ни няма, да не ни дадат лиценз… беше много тежка ситуация. Нямаше как да оставя отбора в този момент, някой трябваше да застане начело. Поех си негативите, не исках да ми започва така кариерата. Приемам го като урок. За друг клуб изобщо нямаше да го направя това”, категоричен е Миланов.

„Важното е, че Левски се движи възходящо. Стоилов привлече нелоши футболисти, играят добре. Всеки мач, на който мога, присъствам на „Герена“. Не съм от тези, които чакат Левски да загуби и да започна да говоря глупости. Аз съм израснал в този отбор. За момента Стоилов взима максимума от този отбор. Пожелавам успех за Купата. Дано най-накрая вземем трофей. Ако трябва да се правят по-големи планове, ще трябват още футболисти. Стоилов е доказал, че знае как да го направи”.

„Митко Костадинов не го познавам. Здравко Димитров има талант, но, ако не си отдаден на този спорт и главата ти е другаде, няма смисъл. Стоилов с едно нещо не прави компромис – дисциплината”.

„Левски има шансове срещу Лудогорец за Купата. Надявам се да вземат хубав резултат в Разград, за може на „Герена“ да стане хубав празник и да видим финал срещу ЦСКА”, завърши Живо Миланов.