google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Топчиите" искат да се подсилят в полузащитата през януари

Тимът на Арсенал стяга сериозна селекция в предстоящия трансферен прозорец през януари. Воденият от Микел Артета отбор има нужда от подсилване в доста зони. “Топчиите” се справят лошо от началото на сезона във Висшата лига, след като са 15-и в класирането с актив от 17 точки след 15 изиграни двубоя.

Микел Артета иска задължително да подсили своята полузащита. Доста футболисти вече са спрягани за трансфер на “Емиратс”, като някои от тях са Юлиан Брандт и Франк Кесие. Според „Sun“, лондончани имат интерес и към халфа на Севиля Жоан Жордан. Севилци обаче нямат намерение да пуснат лесно един от основните си играчи, като според информацията 26-годишният халф има откупна клауза от 55 милиона паунда, но все пак испанският тим може да продаде играча и на малко по-ниска цена.

Спекулира се, че Арсенал няма да има възможност да плати подобна сума, като по-вероятният вариант е да направят оферта за наем на халфа на Севиля. Испанският футболист е изиграл 40 срещи за андалусийци след трансфера си на “Рамон Санчес Писхуан” от отбора на Ейбар през 2019 година.

В същото време се появи информация от „The Athletic”, според която Арсенал няма намерение да поднови интереса си към звездата на Лион Усем Ауар, който беше трансферна цел на отбора през изминалото лято.