google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Наставникът на Тотнъм продължава с нападките към английския шампион

Жозе Моуриньо продължи с атаките по Ливърпул, като коментира поведението на Юрген Клоп и неговият екип по време на вчерашното дерби между “шпорите” и “червените”, като шампионите записаха успех с 2:1 на “Анфийлд”.

След мача португалския специалист заяви, че ако той се е държал по подобен начин, то реферите са щели да го изгонят. Впоследствие треньорът на Тотнъм пък обясни, че е трябвало да замени полузащитника Джовани Ло Селсо, който имаше жълт картон, защото от скамейката на Ливърпул са правели всичко възможно да настроят съдията, че аржентинецът скоро трябва да бъде изгонен. За да предотврати това, Моуриньо е направил смяната. Ло Селсо беше заменен от Лукас Моура в 58-ата минута на дербито на “Анфийлд”.

“На почивката извършихме тактическа промяна, с която искахме да дадем на Ло Селсо повече пространство отдясно, за да може той да получава повече топката и да търси ситуации за контраатака. Точно това направихме в първите 10 минути. След жълтия картон и поведението на тези хора около тъчлинията, които оказваха невероятен натиск върху съдиите, се уплаших, че е доста вероятно той да получи втори жълт картон. Ло Селсо играеше точно пред тяхната скамейка, а тази зона беше твърде опасна. Заради това бях принуден да го заменя”, каза Жозе Моуриньо.