Жул Кунде посочи защо е пренебрегнал Челси и е избрал Барса
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Исках да стана част от тази нова вълна тук, която ще преследва трофеи и ще се опита да върне Барселона на мястото му сред най-добрите", каза играчът.

Едно от новите летни попълнения на Барселона – Жул Кунде, разкри защо е избрал да се присъедини към състава на “каталунците”.

Както е известно, сериозен интерес към защитника проявяваше и Челси, но самият футболист имаше по-голямо желание да акостира на “Камп Ноу”.

“Говорих и с Тухел (бившият мениджър на Челси – б.р.) и усетих, че и той ме иска в отбора си, но просто казаното от Шави ми хареса повече”, заяви Кунде пред френското издание „L’Equipe“.

“Пристигнах в голям клуб, който е имал силни години, макар в последно време те да не са толкова много”, каза бранителят.

“Присъединих се към един проект, който не бих нарекъл започване отначало, защото вече имаме силен отбор, а по-скоро променен. Исках да стана част от тази нова вълна тук, която ще преследва трофеи и ще се опита да върне Барселона на мястото му сред най-добрите”, обясни играчът.

“След това дойде и срещата ми с Шави, в която си говорихме основно за футбол. Усетих, че той е уверен и познава отлично както мен като човек, така и играта и качествата ми”, допълни Жул Кунде.