Златан Ибрахимович е под въпрос за старта на Евро 2020
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нападателят на Милан пропуска мачовете до края на сезона в Серия А

Милан получи неприятен удар в битката за класиране в Топ 4 на Серия А. Звездата на отбора Златан Ибрахимович няма да играе до края на сезона и ще пропусне мачовете срещу Торино, Каляри и Аталанта.

„Gazzetta dello Sport” съобщава, че контузията на коляното, която шведският нападате получи в неделя в дербито срещу Ювентус, ще му попречи да играе в следващите седмици, поради което за него сезонът приключи.

Наставникът на Милан Стефано Пиоли обяви, че Ибрахимович ще пропусне следващите два мача, но „Gazzetta dello Sport” има информация, че травмата на нападателя е малко по-сериозно и няма да бъде рискувано състоянието му до края на сезона.

“Gazzetta dello Sport” посочва още, че Ибрахимович може да не бъде на линия старта на Европейското първенство. Първият мач на Швеция на Евро 2020 е срещу Испания на 14-ти юни.

Златан Ибрахимович поведе Милан към силни резултати през тази кампания. Той е лидерът а терена, като реализриа 17 гола в 27 мача.

Наскоро 39-годишният нападател удължи договора си с „червено-черните“ до края на сезон 2021/22. Той се надява да помогне на тима в Шампионска лига, ако отборът се класира, но преди това ще преследва силно представяне с Швеция на Евро 2020.