Зрелищен гол на Малиновски не стигна на Аталанта срещу Юве
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Торинци измъкнаха точката в последните минути на мача в Бергамо

Аталанта и Ювентус завършиха наравно 1:1 в дербито им от 25-ия кръг на Серия А. Руслан Малиновски вкара 13 минути преди края, но в продължението Данило донесе точката за торинци.

Мачът в Бергамо започна активно за гостите, като още в 3-та минута Душан Влахович застраши Спортиело, но стражът на домакините се справи отлично.

След около 20 минути Копмайнерс беше изведен зад гърба на защитата, а Шчесни излезе от наказателното си поле, за да го блокира. Това почти се случи, но топката стигна до Муриел, който пробва удар към опразнената врата, но защитата на торинци изчисти слабия му изстрел.  Футболистите на Аталанта искаха ВАР да разгледа ситуацията за нарушение и червен картон на Шчесни, но такъв не беше показан.

Само две минути след паузата Де Рон изстреля отличен шут от границата на пеналта, но Шчесни се намеси и изби в корнер. В 56-та пък Влахович стреля от наказателното поле, но Спортиело показа невероятен рефлекс и спаси сигурен гол.

Taка се стигна до 77-та минута, когато Аталанта получи пряк-свободен удар на около 25 метра от вратата. Той бе изпълнен късо към Малиновски, а украинецът отприщи невероятен шут, който влетя в горния ляв ъгъл на вратата за 1:0!

В 84-та минута Малиновски отново показа страхотни качества и намери Хатебур сам на далечната греда, но уингбекът на Аталанта нацели гредата от няколко метра.

Дълбоко в продължението на мача Ювентус спечели корнер, Дибала центрира, а в наказателното поле Данило засече с глава за крайното 1:1.

Така Аталанта остава извън топ 4 с 44 точки, а Ювентус е четвърти с 46, но  и с мач повече от “Ла Деа”.