Звезда на Арсенал може да премине в шампиона на Италия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Антонио Конте се е насочил към халфа Томас Партей от Арсенал

След като спечели Скудетото и прекъсна хегемонията на Ювентус в италианския футбол, Интер вече мисли за лятната селекция и ще се стреми да се подсили с Томас Партей от Арсенал, съобщава Fichajes.

Изглежда Антонио Конте е решен да подсили редиците си в предстоящия летен трансферен прозорец в опит не само да запази статута на Интер като италиански шампион, но и да се представи по-добре в Европа, като разбира се целта е достигане до заключителните етапи на Шампионска лига.

Една от слабостите на тима е поста на дефанзивния халф, като първият избор на Конте е Марсело Брозович, чието бъдеще в клуба е несигурно. Съобщава се, че хърватинът е следен от Арсенал и Манчестър Юнайтед, като настоящият му договор изтича в края на следващия сезон.

В резултат на това Интер е готов да направи оферта за Томас Партей, чието техническо майсторство и стабилен стил на игра привличат Конте. Ганаският национал не е постигнал голям успех откакто се премести на “Емиртас” миналото лято срещу трансферна сума от 50 милиона евро. Все пак халфът поддържа добро ниво, но около него няма много стабилни играчи. Треньорът на “топчиите” Микел Артета не вярва много на останалите си опции, включително Матео Гуендузи и Лукас Торейра, като и двамата халфове са свързани с напускане на Арсенал.

Това може да доведе до значителна промяна в полузащитата, което може да включва напускането на Партей. Представянията на 27-годишния футболист не предполагат, че Арсенал ще иска да се раздели с него, докато проблемите му с контузии могат да създадат несигурност относно бъдещето му в клуба.

В това отношение Интер може да предложи на артилеристите начин да намалят загубите си върху Партей, като извадят някъде около 40 милиона евро. Може би е логично да се предполага, че гигантите от Северен Лондон ще се разделят с някои от звездните си играчи, тъй като клубът може да не играе в Европа през сезон 2021/22.