google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тейлър Адамс е откритието на Лийдс през сезон 2022/23

Звездата на Лийдс Тейлър Адамс може да бъде алтернатива на Джуд Белингам за подсилването на халфовата линия на Ливърпул. Американецът се присъедини към отбора на Джеси Марш едва през лятото, но направи силно впечатление и Юрген Клоп видя футболиста в действие през миналата седмица на “Анфийлд”, когато Лийдс спечели с 2:1.

“Червените” имат проблеми в средата на терена, които започнаха, когато Джини Вайналдум напусна със свободен трансфер в Пари Сен Жермен през 2021 г., тъй като единствените попълнения в полузащитата на Ливърпул след неговото напускане бяха Артур Мело и Фабио Карвальо. Бившият американски национал Ерик Виналда вярва, че Адамс може да бъде заместник на Вайналдум и няма да отнеме много време, за да навлезе в схемата на Клоп.

„Ливърпул е различен отбор, откакто загуби Джини Вайналдум“, казва Виналда. “Вайналдум беше страхотен играч за тях. Той наистина дирижираше играта. Това, което знаем за Тейлър Адамс е, че никой не работи по-усърдно от този човек. Никой не тича повече от него.

Той чете играта добре. Той никога не спира да бяга. Той е фантастичен лидер. Не става дума за откачане или емоционалност. Винаги изглежда много методично с този човек и това наистина ми харесва. Ливърпул би бил подходящ отбор за него. Разбирането как да се играе в стила на игра на Клоп няма да отнеме много време”, споделя бившият американски национал.

Според информациите обаче Клоп се е договорил със собствениците на клуба да влязат ол-ин за трансфер н Белингам според Bild, тъй като той може да трансформира халфовата линия на Ливърпул за няколко години и да ги върне към състезанието за трофеи след трудното начало на настоящия сезон.