Звездният Левандовски донесе победата на Барса на “Местая”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Каталунците" пречупиха Валенсия с победен гол на полския национал в добавеното време на сблъсъка.

Претендентът за титлата в испанската Ла Лига – Барселона, стигна до изключително драматична победа над Валенсия, която дойде в заключителните минути на срещата, която се състоя на “Местая”.

“Каталунците” пречупиха своя съперник с гол в добавеното време на срещата на Робърт Левандовски в един от най-любопитните мачове от 12-ия кръг на шампионата.

С тази победа съставът на Барса събира 31 точки в актива си и вече има точно толкова, колкото и големия съперник Реал Мадрид. “Кралете” обаче са и с мач по-малко.

В следващия кръг футболистите на Шави Ернандес ще премерят сили с Алмерия на “Камп Ноу”, докато Валенсия ще гостува на Реал Сосиедад.

Още в първите секунди на мача пред Диаш Лино се откри шанс да обстрелва вратата на Барселона и той го стори, но Тер Щеген внимаваше и спаси рутинно.

В 13-та минута Ансу Фати бе изведен сам срещу Гиорги Мамардашвили, но грузинският страж на Валенсия парира изстрела на офанзивния футболист на “каталунците”.

Робърт Левандовски се разписа в 23-ата минута от двубоя, но попадението на полския стрелец не бе зачетено заради положение на засада.

В 41-ата минута домакините дори можеха да излязат напред в резултата, но подаване на Клуйверт към Фулке бе пресечено от Жул Кунде.

Футболистите на Барселона отвърнаха на предизвикателството в 43-та минута, когато Френки де Йонг си освободи добре пространство и шутира добре от разстояние, но изстрелът му бе париран и последва корнер.

От ъгловия удар пък Роберт Левандовски отправи изстрел с глава, но топката се отби в десния страничен стълб на Мамардашвили.

В 50-ата минута Самуел Лино прати топката във вратата на Тер Щеген, но голът на “прилепите” бе отменен от ВАР заради игра с ръка на Маркос де Соуса.

В следващите минути удара на Ансу Фати бе неточен, а в 71-ата минута Тер Щеген отрази коварен изстрел на футболист на Валенсия.

До края на двубоя липсваха сериозни голови положения, като в последните минути Робърт Левандовски шутира от нелоша позиция, но неточно.

Все пак полският стрелец отново доказа голмайсторските си умения и дълбоко в добавеното време донесе победата на Барселона, след като засече отлично с крак центриране от страна на Рафиня.

Ето и стартовите състави на двата отбора:

Валенсия: 25. Гиорги Мамардашвили, 14. Хосе Гая, 24. Ерай Джьомерт, 5. Габриел Паулиста, 2. Тиери Корея, 18. Андре Алмейда, 6. Уго Гиямон, 20. Димитри Фулкие, 16. Диаш Лино, 9. Джъстин Клуиверт, 7. Единсон Кавани

Наставник: Дженаро Гатузо

Барселона: 1. Марк-Андре тер Щеген, 18. Жорди Алба, 24. Ерик Гарсия, 23. Жул Кунде, 28. Алехандро Балде, 5. Серхио Бускетс, 21. Френки де Йонг, 8. Педри, 7. Осман Дембеле, 10. Ансу Фати, 9. Роберт Левандовски

Наставник: Шави Ернандес