Английските клубове забраниха думата “анулиране” за завършек на сезона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Клубовете от Висшата лига са поставили забрана за употребяване на думи, които насочват към обявяване на сезона за нулев при обсъждане на планове за завършването на сезон 2019/20. 

Английското издание “Daily Mail” излизa с информация, че на клубовете им е препоръчано да използват думата “съкратен” при обсъждането на най-лошия възможен сценарий. Така се цели по-добра правна защита срещу телевизионните компании, които ще търсят масивни компенсации за телевизионните права през сезона.

До края на настоящия футболен сезон в “Премиър Лийг” остава една трета. Ако тези двубои не се изиграят, водещите телевизионни компанни като “Скай Спортс” и “БТ Спортс” ще искат компенсация, въпреки че тя не е заложена в подписаните договори. Също така при прекратяването на сезона много клубове могат да изтъкнат, че се е стигнало до подобен ход заради независещи от тях обстоятелства, като защитна мярка.

Все пак на този етап се смята, че отборите от Висшата лига са твърдо решени сезонът да завърши, като следващия петък ще се проведе нова среща за бъдещето на първенството.