Матиас Фаетон: “Идвам скоро!”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
В часовете, след като бе представен като нов футболист на ЦСКА-София, нападателят пусна стори в профила си в Instagram, в което спомена клуба и написа: „Идвам скоро“.

Трансферът на 23-годишният нападател от Гуадалупе в ЦСКА-София Матиас Фаетон има потенциалът да се превърне в перлата в селекцията на “червените” за следващата кампания, след като те се пребориха за неговите услуги в елитната компания на 10-кратния шампион на Франция Сент Етиен и швейцарския Йънг Бойс, с който играха в групите на Лига Европа неотдавна.

Той пък бе закупен от френския втородивизионен клуб Гренобъл, а от клуба не направиха коментар по сумата за трансфера, но по скромното мнение авторитетния по тези въпроси портал „Transfermarkt“ тя е 2 милиона евро. След като бе обявен като нов играч на ЦСКА-София, голаджията публикува “стори” в своя профил в Instagram, в което спомена клуба и написа: „Идвам скоро“.

Все още обаче не е напълно ясно, кога ще бъде това „скоро“, тъй като нападателят, който бе избран за Играч на сезона в Гренобъл през предишния сезон, играе в Голд Къп (континенталното първенство на Северна Америка). Със цветовете на своята родина Гуадалупе, пред Фаетон се очертава да играе поне още два двубоя от надпреварата, а срещата с Куба от тяхната Група Д е утре, а този с Гватемала – след 3 дни.

Ако пък Гуадалупе съумее да направи подвиг и да се класира за елиминационната фаза на турнира, то едва ли ще се присъедини към новите си съотборници в ЦСКА-София, докато те са лагер в Австрия, на който „червените“ ще бъдат до 9 юли.