Безлична Англия направи нулево реми срещу Шотландия на “Уембли”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Англия не доказа, че е сред големите фаворити на Евро 2020

Отборите на Англия и Шотландия завършиха при резултат 0:0 на “Уембли” в мач от втория кръг на група D на Евро 2020. Двубоят бе напълно равностоен и закономерно завърши при равенство, като по този начин англичаните събраха четири точки и са на второто място в групата. “Трите лъва” започнаха на финалите на Стария континент с успех с 1:0 над Хърватия, докато Шотландия загуби с 0:2 от Чехия в дебютния си мач, така че възпитаниците на Стийв Кларк завоюваха първа точка и остават с шансове за класиране на 1/8-финалите.

Селекционерът на домакините Гарет Саутгейт залага на доста силен състав. Той отново се доверява на Фил Фодън, Рахим Стърлинг и Хари Кейн в нападение, докато Маркъс Рашфод и Джейдън Санчо остават резерви. Сред титулярите попада Люк Шоу, който заменя Киърън Трипиър. Рийс Джеймс пък стартира на мястото на Кайл Уокър.

В състава на Шотландия сред титулярите се завръща футболиста на Арсенал – Киърън Тиърни, който е възстановен от контузия. Селекционерът Стийв Кларк прави общо четири промени и ще се опита да изненада “Трите лъва”.

За изненада на мнозина първата голова ситуация бе пред вратата на Пикфорд в 4-ата минута. Стивън О’Донъл получи добро подаване и намери Че Адамс, който пробва моментален удар, но защитник на “Трите лъва” се намеси решаващо.

В 11-ата минута Англия бе много близо до откриване на резултата, но удар на Джон Стоунс с глава срещна десния страничен стълб на вратата на съперника.

В средата на полувремето играта бе на високи обороти, но положенията липсваха. В 30-ата минута Шотландия имаше страхотен шанс да открие резултата, но Джордан Пикфорд направи страхотно спасяване при удар на Стивън О’Донъл.

До края на първата част Англия имаше повече контрол на топката, но не успяваше да стигне до ситуации пред вратата на Дейвид Маршал.

Англия започна силно второто полувреме. В 48-ата минута Мейсън Маунт принуди вратаря на шотландците да се намесва. Малко след това Рийс Джеймс отправи неточен удар, след като получи добър пас от Хари Кейн.

В средата на второто полувреме Шотландия имаше златен шанс да поведе в резултата. Линдън Дайкс нанесе опасен удар и за радост на англичаните бранителят Рийс Джеймс успя да изчисти с глава от голлинията.

Англия нямаше никакви идеи в предни позиции, въпреки че през втората част в игра се появиха Грийлиш и Рашфорд. “Трите лъва” така и не успяха да пробият отбраната на съперника и двубоят на “Уембли” завърши без попадения.

Стартови състави:

Англия: 1. Джордан Пикфорд, 3. Люк Шоу, 4. Деклан Райс, 5. Джон Стоунс, 9. Хари Кейн – к, 10. Рахим Стърлинг, 14. Калвин Филипс, 15. Тайрън Мингс, 19. Мейсън Маунт, 20. Фил Фодън, 24. Рийс Джеймс

Селекционер: Гарет Саутгейт

Шотландия: 1. Дейвид Маршал, 2. Стивън О’Донъл, 3. Андрю Робъртсън – к, 4. Скот МакТоминей, 5. Грант Ханли, 6. Киерън Тиърни, 7. Джон МакГин, 8. Калъм МакГрегър, 9. Линдън Дайкс, 10. Че Адамс, 23. Били Гилмор

Селекционер: Стийв Кларк