Дебютен гол донесе победата за вяла Англия срещу Австрия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Трите лъва" не показаха впечатляваща игра и можеха дори да загубят контролата си

Англия победи в първата си проверка преди началото на Евро 2020. “Трите лъва” надвиха с минималното 1:0 Австрия, като попадението беше дело на Букайо Сака и е неговото първо с националната фланелка.

Това обаче беше единственият позитив за англичаните, които изиграха много колеблив мач особено в защита и австрийците могат да съжаляват, че не победиха съперника си тази вечер.

След мудно начало на мача, в 30-та минута Хари Кейн получи добър пас в наказателното поле, но пропусна отлична възможност да открие, след като стражът на Австрия спаси.

След почивката “трите лъва” заиграха по-активно и в 57-та минута поведоха. Букайо Сака отбеляза първия си гол с националната фланелка, след като стигна пръв до спорна топка след като тя бе отнета от Джак Грийлиш в наказателното поле и вкара на празна врата.


Малко след час игра Австрия можеше да изравни, след като Марсел Сабицер отправи снаряд от дистанция, но топката разтресе напречната греда на Пикфорд!

Девет минути преди края на срещата Сабицер имаше нов шанс да вкара. Той получи пас, който овладя бързо и отново изстреля силен удар към десния долен ъгъл на вратата, но този Пикфорд успя да се намеси и спаси. В 89-та нов шанс се откри пред австрийците. Грегорич се извиси най-добре в наказателното поле на Англия и стреля с глава, но топката профуча покрай лявата греда.

В добавеното време Австрия направи нов пропуск, когато Грилич беше първият, който стигна до спорна топка в наказателното и стреля към вратата. Пикфорд беше преодолян, но футболистът на гостите видя как кълбото е избито от защитник в бяло точно на гол линията.

Така Англия записа първа победа в контролите си преди Евро 2020, а втората им проверка е на 6-ти юни срещу Румъния.