Грандовете от Манчестър в битка за защитник на Фиорентина
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед ще се борят за подписа на сръбския национал Никола Миленкович

Английските грандове Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити се интересуват от защитника на Фиорентина Никола Миленкович. „Червените дяволи“ усилено имат нужда от нов централен бранител, който да бъде идеален партньор за капитана на тима Хари Магуайър.

Според „The ​​Express“, Миленкович е най-новият бранител, към който ръководството на Ман Юнайтед има интерес. 23-годишният сръбски национал впечатлява с изявите си в Серия А. Той започва кариерата си в Партизан и записа 44 мача за гранд от Белград. През 2017 година Миленкович премина във Фиорентина. Оттогава той има 119 двубоя за тима от „Стадио Артемио Франки“ и е реализирал 10 гола. Той също има 26 мача за сръбския национален отбор, където е основна фигура в отбраната на “плавите”.

Миленкович може да бъде много добро попълнение за Ман Юнайтед, след като освен като централен защитник, той може да играе и на поста десен бек. Така Аарън Уан-Бисака, който е несменяем титуляр на тази позиция, ще има отлична конкуренция.

Централните бранители Виктор Линдельоф и Ерик Байи са единствените опции за Солскяер като партньори на Магуайър през този сезон. Линдельоф е колеблив в изявите си, а Байи често страда от контузии.

„The ​​Express“ обаче твърди, че и отборът на Ман Сити следи изявите на Миленкович, като защитникът е оценяван на около 30 млн. евро.