google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Председателят на Националния Клуб на Привържениците на Левски Степан Хиндлиян коментира темата с акциите на Тити Папазов в акционерното дружество. Сираков прехвърли 35% от ценните книжа на баскетболния специалист, а Хиндлиян смята, че тези акции трябваше да са в ръцете на феновете. В интервю пред бТВ той заяви, че новият мажоритарен собственик на клуба ще получи пълна подкрепа от феновете в битката му за привличане на по-голям процент от ТВ правата.

„Категоричен съм, че Левски има нужда от повече прозрачност. Тези 35% от акции, който попаднаха при Тити го противопоставят на всички организации на феновете, който направиха огромни усилия за да се стигне до тази ситуация, акциите да попаднат в ръцете на г-н Сираков. Нека не търсим разделение сега. Сега имаме нужда да сме единни. Г-н Папазов заяви, че ще се раздели с акциите, ако се появи сериозен инвеститор. Еми, Тити, кой инвестира повече от феновете?“ – попита иронично Хиндлиян.

ℹ️Уважаеми привърженици,желаещите да подкрепят любимия отбор в двубоя срещу „Арда“ в мача от 26-ти кръг на Първа лига…

Gepostet von ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI am Donnerstag, 11. Juni 2020

„Феновете вече доказаха, че могат да се справят с управлението на акциите. Благодарение на малкия дал, който притежаваме, успяхме да стигнем до тук. Искам да засегна и въпроса с прозрачността. Не става въпрос, акциите да могат да се продадат на феновете. Привържениците показаха, че само те заемат твърда позиция. Всички други се биха в гърдите, че искат да направят много за Левски, но виждате, че в клуба остават едни задължения и проблеми, който са натрупани през годините, и сега е време да бъдат решени“.

„Нямам представа дали някой иска да купи акциите на клуба. Нека предположим, че утре се появи някой инвеститор или спонсор. Веднага ще му дадем тези 35%. Утре, той има някакъв проблем с бизнеса си и ще си тръгне. И какво правим тогава? Сега излезе, че Левски дължи пари на Нове Холдинг и Националната лотария. Трябва да изясним този въпрос. При една от нашите срещу с г-н Божков бе обявено, че към клуба се дават заеми, само за да се избегне Финансовия феърплей на УЕФА, тъй като един клуб не може да се управлява от дарения.“

„Според Тодор Батков, чието поведение е много адекватно, дългът към втория строител на Сектор А, а именно „Автомагистрали Черно море“, е цидиран към „Нове холдинг“. Ако там се получат някакви процедури по несъстоятелност, отново ще си имаме проблеми. Защото не е само селският футбол, който играем в момента. В Пловдив ние играхме селски футбол и това го казвам с огромно огорчение, но е факт. Левски дава за заплати около 700-800 хил. евро на месец. При Локомотив (Пловдив) това перо е около 200 000. Това е 4 пъти по-малко. Нашият бюджет е 20 милиона, а техния около 4. Ние не сме взели един мач срещу преките ни съперници. Взехме само мача с Лудогорец, при това с дузпи, но това си е късмет.“. – коментира и играта на клуба шефът на привържениците.

„Доколкото съм запознат, Георги Тодоров ще води отбора до края на този сезон, а след това ще се мисли. Това е мъж, пред когото свалям шапка. Той винаги е на линия да извади кестените от огъня. Клуб с мащаби и претенции като нашите не трябва да бъде зависим от бизнеса на един конкретен човек. Наско ще получи пълна подкрепа, в искането си за повече пари от ТВ правата. Не е нормално Левски да получава жълти стотинки, въпреки че генерира най-голям интерес към продукта“.- завърши Хиндлиян.