Ливърпул и Тотнъм се интересуват от Матиас Гинтер
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че Ливърпул и Тотнъм са сред клубовете, които са насочили вниманието си към Матиас Гинтер, който има цена от 35 милиона евро

Защитникът Матиас Гинтер може да бъде настроен да напусне Борусия Мьонхенгладбах през летния трансферен прозорец, информира Bild. Ливърпул и Тотнъм са заинтересовани да подпишат с 27-годишния германски бранител, оценен на около 35 милиона евро, като Интер, Байер Леверкузен и РБ Лайпциг също го следят.

Гинтер постигна феноменален напредък, откакто се присъедини към Борусия Мьонхенгладбах от Борусия Дортмунд през лятото на 2017 г. През последните четири години германският национал продължи да се утвърждава като един от най-добрите защитници в Бундеслигата, натрупайки 147 участия за Гладбах и има 10 гола и 5 асистенции на сметката си.

Гинтер обаче е изправен пред несигурно бъдеще в Гладбах, като настоящият му договор трябва да изтече след малко повече от година. Тъй като няма перспективата за подписване на нов контракт, клубовете започват да се нареждат на опашка за подписа му, като двама от ухажорите са Ливърпул и Тотнъм.

Ливърпул ще се стреми да подсили защитата си през летния трансферен прозорец, като почти сигурно ще вземе Ибрахима Конате от РБ Лайпциг. Въпреки това е вероятно “червените” да подпишат с втори централен защитник, като се има предвид фактът, че Жоел Матип често се контузва, докато бъдещето на Озан Кабак след изтичането на наема му не е сигурно. В резултат на това мърсисайдските гиганти са свързани с Рафаел Варан , а Гинтер също е трансферна цел.

Тотнъм, от друга страна, може да погледне към дългосрочен заместник на Тоби Алдервейрелд, който може да напусне през ляотто, докато Давинсон Санчес също гледа към изхода. Затова “шпорите” имат нужда от нов централен бранител, а Матиас Гинтер е много добра опция за тях.

Футболистът е оценяван на около 35 млн. евро от Гладбах, но Ливърпул и Тотнъм ще срещнат сериозна конкуренция, след като Интер, Байер Леверкузен и РБ Лайпциг също преследват германския национал, но за тях трансферната сума може да бъде малко висока. Остава да видим дали Ливърпул или Тотнъм са готови да платят тези 35 милиона евро за привличането на Гинтер или ще се опитат да договорят по-ниска трансферна сума.