google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Според шефа на Армейците влиятелни кръгове настройват част от феновете срещу ръководството на клуба

Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков обясни неспособността на Червените да се противопоставят на спечелилия девет поредни шампионски титли Лудогорец с явната подкрепа за тима от Разград от страна държавата.

“Това че Лудогорец е шампион толкова години говори за това, че този тим, освен с потенциала, с който разполага спортно-технически, има и подкрепата на други фактори,” заяви бившият офанзивен халф на ЦСКА и националния тим. “Няма много страни в света, в които да има такъв феномен. Този отбор е подкрепян и от държавата – понякога деликатно, понякога очевидно”.

Марков заяви, че ЦСКА е атакуван от различни фронтове, като влиятелни кръгове успяват да настроят дори част от феновете на тима срещу ръководството на Армейците.

“Когато се водят битки на всички фронтове, и когато част от своите застанат срещу клуба битката става обречена,” заяви Марков. “Има влияние към някои от хората в агитките да се създават брожения, които да водят до дестабилизиране.”

Марков е категоричен, че феновете не трябва да се месят в начина, по който се управлява клуба.

“Причините за решението на Гриша Ганчев вероятно не са малко,” заяви той. “Чашата преля след писмото на част от феновете към собственика. Ние уважаваме мнението на всеки един по повод представянето на тима, но това мнение бе изразено по много провокативен и груб начин и вероятно е засегнало собствениците.

“Ние разчитаме на нашите фенове, които винаги са подкрепяли отбора. Те са нашият 12-ти играч. Оценяваме тяхната подкрепа, но не те трябва да определят политиката на клуба, що се отнася до оганизационен, финансов или спортно-технически план. Има моменти, в които се преминава границата.
“Феновете имат право да изравяват мнението си, но не и пряко да се намесват в политиката на клуба. Когато собтвеници дойдоха ЦСКА бе почти обявен в несъстоятелност, имаше огромни дългове. Собственици оздравиха финансово отбора, след това го стабилизираха организационно и през последната година започна надграждане в спортно-техническо естество.”
Марков: "Лудогорец е успешен заради подкрепа от правителството" 1
Марков обяви, че Ганчев е бил категоричен в позицията си да се оттегли от ЦСКА, независимо че мнозинството от привържениците на Червените стоят твърдо зад него.
“Доста хора подкрепят безапелационно собствениците и желаят те да останат и да продължат дейността си в ЦСКА,” коментира Марков. “Не мога да кажа дали Гриша Ганчев може да размисли. Ние с него имахме разговор, в който аз се опитах да му повлияя. Той обаче бе категоричен, че решението му е окончателно”.
Марков поясни, че акциите ще бъдат предоставени на символичната цена от около 76 хиляди лева.
“В ситуация на пандемия трудно се прави бизнес. ЦСКА се нуждае от сериозен финансов ресурс, за да се издържа. Тези средства трябва да дойдат отнякъде. Процесът свързан с финансирането също така зависи от продажби, за да могат всички да получват възнагражденията си и всичко да се движи по план.
Продажбата на футболистите зависи единствено от собствениците. Освен това ние привлякохме двама перспективни футболисти, които, смятам, че могат да го заменят отлично.

“Разбирам желанията на феновете, аз също искам ЦСКА да се върне към големите си успехи от 80-те. Тогава обаче зад клуба стоеше Българската армия. Ситуацията оттогава е доста променена. За да се върнем към онова представяне обаче трябва да имаме сериозни организации, които да застанат зад клуба.

“Не бих искал да коментирам колко е бюджета – той е достатъчен за издръжката на ЦСКА. Продажбата на Антов е действие, което трябваше да се случи. Той получи оферта от именит италиански отбор, трябваше да му се предостави този шанс. Показахме, че няма да дърпаме талантите си назад.

“Не съм говорил с Христо Стоичков. Той е миноритарен собственик, но участва с името си в управлението.

“След разговора с Гриша Ганчев имам неговото уверение, че клубът е финансово обезпечен до края на сезона – всички служители, теньори и футболисти ще си получават заплатите. Акциите ще бъдат предоставени на символична цена – около 76 хиляди лева. За момента интерес към тях няма, тъй като има юридическа процедура, която трябва да премине.

“Би било хубаво феновете да станат част от собствениците на клуба, но това е трудно постижимо в България. Преди време бе направен опит, като бяха продадени акции за около 1,5 милиона лева, което е недостатъчно за издръжката на отбора.

“ЦСКА и Левски, като грандове в България и емблеми на родния футбол са сериозна хапка и трудно могат да бъдат купени, тъй като всеки желаещ да ги притежава трябва да е наясно колко много финанси трябват за издръжката им.

“Всеки един от собствениците си дава сметка, че това е яма, в която се наливат постоянно средства без да има възвръщаемост. Трудно футболът у нас може да бъде бизнес.

“След промените преди 30 години ЦСКА винаги има проблеми, най-вече финансови. С изключение на последните 4-5 години клубът винаги е имал проблеми.