Нидерландия взе своето срещу Австрия и спечели група С (ВИДЕО)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Лалетата" победиха с 2:0 на "Амстердам Арена" и са сигурни за мястото сред последните 16 на Евро 2020

Нидерландия си гарантира първото място в група С на Евро 2020, след като във втория си мач от турнира надви с 2:0 Австрия на “Aмстердам Арена”.

Головете за “лалетата” отбелязаха Мемфис Депай и Дензъл Дъмфрис, с което мястото им на 1/8-финалите в шампионата им е гарантирано.

Домакините започнаха много активно срещата и още в 10-та минута те стигнаха до дузпа, след като Давид Алаба настъпи Дъмфрис на границата на наказателното поле.
Нидерландия взе своето срещу Австрия и спечели група С (ВИДЕО) 1
Ситуацията бе разгледана с ВАР и съдията посочи бялата точка. На 11-те метра застана Мемфис Депай, който с малка засилка матира Бакман!

В 23-та минута Депай можеше да вкара и втори гол, но след изстрел от воле, топката мина покрай вратата на Австрия. Пет минути преди почивката отново нападателят на Нидерландия пропусна, но този път много по-изгодна ситуация. Ван Аанхолт беше намерен с отличен пас на ръба на засадата и пусна встрани към Депай, който от въздуха не уцели вратата, макар да беше на около четири-пет метра от голлинията.

Две минути преди почивката Вайналдум намери отново Депай, който пробва да стреля в далечния ъгъл, но Драгович бързо скъси дистанцията си с него и блокира топката.

След точно час игра Нидерландия можеше да поведе с два гола, но първо Вегхорст стреля с глава, който беше продължен от Де Лихт, но Бакман спаси. След това и Де Йонг не успя да насочи добре кълбото в очертанията.

В 66-та минута обаче нямаше кой да помогне на Австрия. Депай изведе отлично Мален, който видя вдясно от него Дъмфрис и пусна към съотборника си, който реализира за 2:0.

Чак в 84-та минута Австрия стигна до първия си точен удар в мача, но Стекеленбург не беше затруднен с изстрела.

Стартови състави:

Нидерландия (5-3-2): 1.Стекеленбург, 3.Де Лихт, 6.Де Фрай, 8.Вайналдум, 10.Депай, 12.Ван Аанхолт, 15.Де Роон, 17.Блинд, 19.Вегхорст, 21.Де Йонг, 22.Дъмфрис

Австрия (4-4-2): 13.Бакман, 2.Улмер, 3.Драгович, 4.Хинтерегер, 8.Алаба, 9.Сабицер, 11.Грегорич, 19.Баумгартнер, 21.Лайнер, 23.Шлагер, 24.Лаймер