Ривалдо: Барселона има нужда от Неймар обратно на “Камп Ноу”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Бившият футболист на Барселона Ривалдо призова клубът отново да подпише с Неймар от Пари Сен Жермен през летния трансферен прозорец.

Бившият любимец на феновете на “Камп Ноу” – Ривалдо, би се радвал да види бразилеца да се завърне в клуба, за да облекчи част от натиска върху раменете на талисмана Лионел Меси.

Барса правят разочароваща кампания до момента, изоставайки с три точки зад Реал Мадрид в надпреварата за титлата в Ла Лига, а в същото време тимът отпадна от Копа дел Рей на четвъртфиналния етап. Тимът на Кике Сетиен допусна поражение с 0:1 от Атлетик Билбао в четвъртък вечер, което добави още напрежение след трудната седмица в клуба на и извън терена.

Меси публично разкритикува спортния директор на Барса Ерик Абидал за обвинението към футболистите за недостатъчно раздване на терена към края на управлението на Ернесто Валверде в клуба, което доведе до въпросителни за бъдещето на аржентинеца на “Камп Ноу”.

Шесткратният победител в Златната топка също заяви, че не е сигурен, че Барса направи “всичко възможно”, за да привлече Неймар от ПСЖ миналото лято, като двата клуба в крайна сметка не успяха да постигнат окончателно споразумение след месеци на преговори.

Ривалдо смята, че бразилецът, който се присъедини към ПСЖ за най-скъпия трансфер в света 222 милиона евро ($ 187 милиона / 241 милиона долара) през 2017 г., би бил идеалното ново попълнение за премахване на част от натиска върху Лионел Меси.

“Барселона трябва да намери играч, който да направи разликата, когато Меси не е там или не е неговия ден, както се случи на “Сан Мамес”, каза бившият нападател на “блаугранас” пред Betfair.

„Клубът трябва да търси играч, който да го придружава и да го замества, когато е необходимо и според мен Неймар е този играч”, добави Ривалдо.

„Барса може би трябва да продължи да обмисли евентуален трансфер на Неймар през следващото лято. Клубът не носи отговорност за напускането на Неймар преди няколко години. Оттогава минаха 2 години и половина и може би е време за преговори, които да му позволяват да се завърне и да прекара най-добрите години от кариерата си в Барселоа”, коментира Ривалдо.