Тодоров пуска Славчев титуляр срещу Локо (Пд), Тиам е под въпрос
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Старши-треньорът на Левски Георги Тодоров ще заложи на Симе­он Славчев като титуляр в полуфинала реванш за Купата на България срещу Ло­комотив Пловдив. “Сините” приемат “черно-белите” във вторник от 20:30 часа на “Герена”, а преди седмица загубиха с резултат 0:2 като гости.

Симеон Славчев пък е изиграл само 3 шампионатни мача за Левски, като в тях е реализирал 1 гол. Националът започна като титуляр само веднъж – при минималната загуба от Лудогорец на “Герена”. Славчев се предста­ви много силно срещу ЦСКА в съботното дерби и бе похвален от Георги То­доров.

Халфът Кали Тиам е под въпрос за битката срещу ‘смърфовете’, след като завърши сблъсъка с ЦСКА-София (3:3) с разбита глава, след като пострада след единоборство с Валентин Антов. Все пак Тиам би трябвало да е на разположение на Георги Тодоров за утрешния сблъсък и да заеме място в полузащитата до Славчев. Тиам е много важен в схемата на Левски и е сред любимците на феновете на “сините”.

Под въпрос за реванша с Локо (Пловдив) е и гръцкият бранител Янис Каргас, който е играл на инжекции срещу ЦСКА в събота заради разтежение.

В днешния ден Георги Тодоров ще даде пре­сконференция, а началните ми­нути на тренировката, която започва в 18:00 часа, ще бъдат открити. Специалистът ще каже и каква е ситуацията с капитана Живко Миланов, който не бе в групата за дербито с ЦСКА. По време на извънредното положение Миланов бе опериран и все още не е влизал в игра за “сините” от над 3 месеца насам.