Томас Тухел иска да се събере с Маркиньос на “Стамфорд Бридж”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Челси може да привлече капитана на Пари Сен Жермен Маркиньос, тъй като Томас Тухел иска отново да работи с бразилеца

Според Sunday World, подготовката на Челси за следващия сезон вече е започнала, тъй като Роман Абрамович има пълно доверие у Томас Тухел от пристигането му на “Стамфорд Бридж”. Германският специалист донесе много успехи на отбора за кратък период от време и може да изиграе критична роля в трансферните планове на клуба през лятото.

Един от играчите, към които Тухел се е насочил, е защитникът Маркиньос, с когото е работил заедно с в Пари Сен Жермен. Тухел дори беше направил бразилеца капитан на ПСЖ след преместването на Тиаго Силва в Челси миналото лято. Опитният Тиаго Силва сега работи отново под ръководството на Тухел на Стамфорд Бридж, въпреки че не е участвал много заради проблемите си с контузии. Неговата напредваща възраст обаче създава необходимост от укрепване на защитата на Челси, а и Аспиликуета също се приближава до финалната фаза в кариерата си.

В резултат на това Тухел се е насочил към защитник от световна класа в лицето на Маркиньос. 26-годишният футболист вече впечатли в новата си роля на капитан на ПСЖ, като по-специално изигра ключова роля в мачовете в Шампионската лига, въпреки че влиянието му не беше достатъчно, за да помогне на отбора му да преодолее предизвикателството Манчестър Сити.

В Челси, Маркиньос може не само да има възможност да се състезава по-често с Манчестър Сити, но и да бъде ключова част от бъдещите успехи на “сините”. Способността му да бъде лидер в защитата, съчетана с прецизната игра във възхода, ще паснат идеално на Висшата лига. Отделно от това, бразилският национал също има богат опит на най-високо ниво на футбола, като е записал близо 320 мача за ПСЖ. Той има и 47 мача и за страната си, така че е много добра опция за Томас Тухел.

„Сините“ не се очаква да се сблъскат с финансови затруднения в преследването на Маркиньос. Въпреки това е малко вероятно ПСЖ да иска да се раздели с най-добрия си защитник това лято, тъй като играча има договор до 2024 година.