УЕФА удължи всички първенства и турнири в Европа до 30 юни
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Европейските лиги са поели ангажимент да завършат всички национални кампании до 30 юни, се казва в съобщение на УЕФА.

“Надяваме се настоящата ситуация да се подобри и възобновяването на мачовете да бъде в най-скоро време, като състезанията да завършат точно месец след първоначалната крайна дата 30 май”, се казва в съобщението на УЕФА

Изявлението продължава, че може да има „възможни промени в календара на лигите, които потенциално могат да доведат до насрочване на срещи в местните първенства в средата на седмицата и насрочване на мачове на клубните състезания на УЕФА в почивните дни“.

Също така се споменава за възможни промени на квалификационните кръгове на Шампионската лига за сезон 2020/21 и Лига Европа, които обикновено започват през юли за някои отбори.

Бяха взети още доста решения, които са свързани с промяна на датите за провеждане на мачове на националните отбори. Плейофите за класиране на Евро финалите, които трябваше да се играят в края на този месец, са преместени за месец юни. Сред тези двубои е и сблъсъкът на България срещу Унгария.

Двубоите от 3-ия и 4-ия кръг на квалификациите за Световното първенство 2022, които трябваше по програма да се играят през юни догодина, ще бъдат пренасрочени с нови дати, тъй като тогава ще се проведе Европейското първенство.