google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Днес на няколко пъти медиите разпространяваха противоречива информация за акцията на службите, организирана срещу собственика на Левски – Васил Божков. 

Първоначално беше съобщено, че поради невъзможност да бъде открит, той ще бъде издирван с Интерпол. Малко след това обаче самият Божков потърси медиите и каза, че е напълно изненадан от подобни спекулации, че не се укрива, не е напуснал страната и е готов да окаже съдействие на органите на реда във всяко едно отношение.

Как се стигна до този фарс?
Оказва се, че мерникът на Васил Божков е бил вдигнат още в края на миналата година, пише Lupa.bg.
Като един от най-влиятелните бизнесмени у нас, собственикът на ФК Левски ясно е осъзнавал какво се случва и заради това не се поколебава да направи изявление в пресата, с което да защити позицията си. На всички е ясно, че една сериозна част от печалбата от неговите бизнеси отиваше директно за издръжка на родния клуб.
По време на новогодишните празници, Божков беше извън страната, но едва няколко дни след като се върна у дома, срещу него започна да добре подготвената предварително атака. Кулминацията настъпи днес, с разгласената навсякъде акция, при която полиция нахлу в офисите на бизнесмена и иззе оттам документация.
Но да се върнем малко по-назад в събитията – Васил Божков беше уредил две срещи с феновете на Левски, като едната от тях остана закрита, а втората беше при отворени врати и на нея присъстваха представители на всички по-сериозни медии. Трябва да вметнем, че въпреки конфиденциалността на първата среща, в мрежата все пак успя да изтече информация – видео, в което Божков обяснява, че без Националната лотария не би било по силите му да финансира ФК Левски.
След тези две срещи, е била проведена и още една, отново конфиденциална, в присъствието само на някой от най-крайните привърженици на тима. На нея бизнесменът отново обяснил създалата се ситуация и съответно какво се очаква от тях, а на другия ден, още призори, отлетял със самолета си към френската столица, където пребивава от дълго време.
Привържениците на на Сектор “Б”, от своя страна направиха среща с министър-председателя Борисов, която 7sport.net отрази.
Тя беше инициирана от шефа на Националния клуб на привържениците – Степан Хиндлиян, и брата на Любо Младежа – Димитър Костадинов, а по време на срещата, Борисов излезе с предложение те да получат акциите на клуба, за да го управляват.
Малко след това Павел Колев, който е изпълнителен директор на клуба излезе със становище, че управлението на клуба не е по силите на феновете и те няма да успеят да се справят сами с такова сериозно предизвикателство, особено като се има предвид, че за издръжката му се изискват много средства.
Така благодетелят е бил информиран от лидерите на Сектор “Б” за случващото се и оттогава те нямат ни вест, ни кост от него, допълва изданието.