Етър надви Янтра в оспорван мач преди рестарта на сезона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Болярите" завършиха зимната си подготовка с победа, Дани Младенов с две попадения

Етър победи Янтра Габрово с 3:1 на стадион “Ивайло” в последната си контрола преди рестарта на efbet Лига. Попаденията за “виолетовите” реализираха Ловре Кнежевич и Дани Младенов на два пъти, а точен за гостите бе Пламен Кожухаров.

Александър Томаш заложи на Христо Иванов, а пред него действаха Пламен Крачунов, Божидар Кацаров, Здравко Илиев, Ерол Алкан, Алдаир, Дани Младенов, Христофор Хубчев, Милчо Ангелов, Симеон Мечев и Ловре Кнежевич.

За Янтра неофициален дебют направиха новите попълнения Пламен Тенев, Димитър Видев и Иван Петков. В игра след контузии се завърнаха Костадин Гаджалов и Петър Казаков.

В 29-ата минута Етър поведе с фантастичен гол на Ловре Кнежевич. 22-годишният хърватин пое топката на 25 метра от вратата на съперника и с удар от воле не остави шансове на вратаря на Янтра.

Секунди по-късно гостите от Габрово изравниха резултата. Пламен Кожухаров наказа грешка в отбраната на Етър и озовал се сам срещу Христо Иванов не сбърка за 1:1.

В 66-ата минута Етър поведе в резултата за втори път в мача. Дани Младенов получи отлично извеждащо подаване и преодоля вратаря на Янтра – 2:1.

В 85-ата минута Дани Младенов вкара втория си гол в мача, след като засече с глава центриране от фаул на свой съотборник. Така бе оформен и крайният резултат в срещата – 3:1 в полза на “виолетовите”.