Евандро измъкна беззъб ЦСКА в Бистрица
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

ЦСКА победи Витоша (Бистрица) с резултат 1:0 в късния мач от съботната програма на 25-я кръг от българската efbet Лига. Първото полувреме завърши наравно, след като Али Соу изпусна дузпа в 25-тата минута. В герой за ЦСКА се превърна Евандро, който донесе победата в 85-тата минута, след като засече с глава центриране на Греъм Кери. “Червените” не спираха да атакуват през всичките 90 минути, но създадоха твърде малко сериозни положения за гол, Витоша пък се бе отдал изцяло на защита и дори не успя да стигне до точен удар във вратата на Густаво Бусато.

Двата отбора стартираха двубоя от коренно различни позиции. Витоша вече играе само за своята чест, след като се намира на цели 12 точни зад предпоследния Дунав и шансовете за оцеляване изглеждат илюзорни.

За ЦСКА победата бе задължителна, с оглед борбата за второто място, което ще донесе домакинско предимство в предстоящите плейофи. Момчетата на Милош Крушчич трябваше да подходят с максимална концентрация към своя опонент, тъй като не бяха го побеждавали при последните си 3 визити в Бистрица.

В началото на мача, всички на стадиона отдадоха едноминутно мълчание в памет на починалата легенда на ЦСКА и националния отбор на България – Борис Гаганелов.

Феновете на ЦСКА почетоха легендата Борис Гаганелов!👏🔴

Gepostet von Efbet Лига am Samstag, 6. Juni 2020

В 5-тата минута Греъм Кери изпълни добре статично положение, но сантиметри не достигнаха на Али Соу да стреля към вратата.

В 15-тата Турицов отправи и първия точен изстрел към вратата на Витоша, но вратарят Кръстев не бе затруднен.

Пет минути по късно Стефано Белтраме опита много атрактивно изпълнение, след като първо с десния крак прехвърли Христо Иванов, след което с левия шутира от воле, но удара му от границата на наказателното поле бе избит в корнер от вратаря на бистришките „тигри“.

След още 25 минути ЦСКА получи право да изпълни дузпа. Брадли Мазику се обърна бързо в пеналта, а налитащия Запро Динев подложи крак и го събори. Реферът Радослав Гидженов посочи бялата точка, но ударът на Соу бе спасен от Николай Кръстев.

Първата опасност за Витоша дойде в 38-тата минута, когато Гъргоров шутира от дистанция, но топката мина доста над вратата, пазена от Бусато.

В 41-тата ЦСКА направи хубава бърза атака. Мазику подаде на Белтраме, който от центъра проби до наказателното поле на Витоша и стреля, но топката мина на не повече от метър от лявата греда на Кръстев.

В началото на второто полувреме Соу стреля, но вратаря на Витоша с лекота улови.

Няколко минути по-късно нападателят на ЦСКА пропиля нов хубав шанс, след като размени двойно подаване с Малинов и излезе на стрелкова позиция, но от около 7 метра стреля във вратаря.

Няколко минутки след това Али Соу бе заменен от Ахмедов, именно българския нападател стреля в 65-тата минута, но Кръстев отново спаси. Само няколко минутки по-късно, друга резерва Рафаел Енрике опита късмета си от малък ъгъл, но не успя да уцели вратата.

ЦСКА дочака звездния си миг в 85-тата минута, когато Евандро надскочи бранител на Витоша и оползотвори добро центриране от ляво на Кери. За бразилския нападател това бе първи гол след почит 19 часа суша.

В добавеното време Енрике можеше да отбележи още един гол, но ударът попадна в горната греда.

#FullTime #VitoshaVsCSKA #Evandro

Gepostet von CSKA Sofia FC am Samstag, 6. Juni 2020

Стартови състави:

Витоша (Бистрица): Кръстев, Зюмбюлев, Бонев, Димитров, Амзин, Садула, Динев, Гъргоров, Дяков, Кабов, Иванов;

Резерви: Кацарев, Дилчовски, Първанов, Кутев, Костадинов, Сила, Станкев;

Старши треньор: Асен Букарев

ЦСКА (София): Бусато, Турицов, Занев, Антов, Мазику, Пинто, Малинов, Джеси, Кери, Белтраме, Соу;

Резерви: Черниаускас, Жеферсон, Юрич, Евандро, Ахмедов, Гълъбов

Старши треньор: Милош Крушчич