Реал Мадрид ще трябва да плати сериозна сума, ако иска Лаутаро
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че Реал Мадрид ще трябва да плати трансферна сума от 70 милиона евро, за да подпише с Лаутаро Мартинес в предстоящия летен трансферен прозорец

Според информация от вестникарското издание на Tuttosport, предадена от испанската медия Fichajes, отборът на Реал Мадрид е получил съобщение, че ще трябва да плати сума от 70 милиона евро, ако иска да подпише с аржентинския нападател на Интер от Милано Лаутаро Мартинес в летния трансфер прозорец.

Мартинес е голям хит в Италия, откакто подписа с Интер през през 2018 г. 23-годишният играч създаде брилянтно партньорство с Ромелу Лукаку през последните няколко години на “Сан Сиро” и изигра решаваща роля в “нерадзурите” за спечелената титла в Серия А този сезон след чакане от 11 години.

През сезон 2020/21, Мартинес направи впечатляващ сбор от 18 гола и 9 асистенции в 45 мача във всички състезания. Дългосрочна трансферна цел на на Барселона, 23-годишният играч вече е следен и от Реал Мадрид.

Интересът на Реал Мадрид към Мартинес е напълно обясним, тъй като Лос Бланкос се стреми да свали тежестта на головете от раменете на застаряващия Карим Бензема, като същевременно изготви дългосрочен план за наследник на 33-годишния футболист. С Мариано Диас в редиците си и Лука Йович, който е под наем в Айнтрахт Франкфурт, “белият балет” иска да привлече нов централен нападател.

Реал Мадрид остава силно заинтересован от суперзвездата на ПСЖ Кайлиан Мбапе, докато Ерлинг Хааланд от Борусия Дортмунд също е високо в списъка им с трансферни цели. Въпреки това, финансите, свързани с осигуряването на който и да е от двамата играчи, биха могли да надхвърлят възможностите на Реал. поради тази причина Лаутаро Мартинес се разглежда като алтернатива, като в новините в Испания се твърди, че вече се водят преговори, за да се осигури трансфер на аржентинеца.

Тимът на Интер обаче разглежда нападателя като ключова част от плановете на клуба в бъдеще. В същото време обаче те също не са в добро финансово състояние и ще трябва да продадат някои играчи, за да балансират бюджета, така че е възможно Лаутаро Мартинес да напусне Милано през лятото.