Реал Мадрид може да продаде бразилски национал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Едер Милитао може да напусне "Бернабеу" през летния трансферен прозорец

Според информация на испанското издание Mundo Deportivo, бразилският защитник Едер Милитао може да не е играч на Реал Мадрид през следващия сезон 2024/25. Шампионът на Ла Лига обмисля раздялата с 26-годишния защитник през лятото.

Едер Милитао е ключова фигура за Реал Мадрид, откакто бе привлечен от Порто в сделка на стойност 50 милиона евро през лятото на 2019 г. Бразилският защитник трябваше да изчака момента си, преди да се превърне във важна фиура за Лос Бланкос, тъй като Серхио Рамос и Рафаел Варан бяха централните защитници с титулярни места по време на дебютния му сезон.

26-годишният футболист постигна големи успехи, откакто се превърна в безспорен първи избор за централен защитник на Реал Мадрид. Той също така е важна част от бразилския национален отбор, като се появи 30 пъти за Селесао.

Тежка контузия на коляното обаче попречи на Едер Милитао през сезон 2023/24 досега. Бившият защитник на Порто има само 508 минути игрово време в 12 мача във всички турнири през кампанията. Въпреки че почти не участва в сезон 2023/24, идеята Милитао да напусне Реал Мадрид през летния трансферен прозорец не беше на дневен ред досега.

В информация на Mundo Deportivo се твърди, че Реал Мадрид може да изслуша оферти за 26-годишния бразилски национал през летния трансферен прозорец. Медията изтъква способността на Орелиан Чуамени да играе като централен защитник като една от причините за идеята на действащите шампиони в Ла Лига да продадат Едер Милитао.