Шави Симонс обмисля завръщане в Барселона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Челси и Манчестър Юнайтед имат интерес към 21-годишния нидерландец

Нидерландският национал Шави Симонс игра под наем в РБ Лайпциг през изминалия сезон и се представи на високо ниво. Той успя да вкара 10 гола и да направи 15 асистенции във всички състезания. 21-годишният футболист беше свързван с английските грандове Челси и Манчестър Юнайтед през последните седмици. Въпреки това, нидерландецът е настроен да премине в Барселона, според Mundo Deportivo.

Шави Симонс се изгради като футболист в легендарната академия Ла Масия, в която бе от 2010 г. до 2019 г., преди да напусне Барса. Симонс е считан за голям талант и може да се окаже качествено попълнение за Барселона. Каталунците се нуждаят от повече качество в атакуващата фаза, а 21-годишният футболист ще добави голове и креативност към играта им. Докато те искат да подпишат с него, финансовите им проблеми може да ги принудят да потърсят по-евтина алтернатива.

Остава да видим дали Пари Сен Жермен са готови да продадат Шави Симонс през това лято. Те се нуждаят от класни играчи в нападение след напускането на Килиан Мбапе и френският тим може да реши да задържи нидерландския нацинал. Той е удивителен талант със светло бъдеще пред себе си и може да се развие в ключов играч за ПСЖ в дългосрочен план.