Севиля надви Бетис при подновяването на Ла Лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Севиля и Бетис завършиха при резултат 2:0 в първия мач, след рестартирането на испанската „Ла лига“. Резултатът откри Лукас Окампос от дузпа в 56-тата минута. Само шест минути по-късно Фернандо покачи, след центрира от ъглов удар.

Така испанското първенство стана една второто от големите пет на Европа, което се завърна към игра, след тримесечното прекъсване. Утре ще се рестартира и футбола в Италия, където трябва да се проведат полуфиналните мачове от турнира за купата на страната.

Двата градски съперника влизат в срещата от много различни позиции. Севиля се намира на трето място в подреждането и победата му дава голямо предимство в борбата за място в зона Шампионска лига. Бетис остава на 12-то място, с илюзорни шансове за класиране в Лига Европа.

Наставникът на домакините Юлен Лопетеги заложи в атака на триото Мунир Ел Хадади, Люк де Йонг и Лукас Окампос. Зад тях действаха Фернандо, Оливер Торес и Жоан Жордан. На пейката останаха Евер Банега, Франко Васкес и Сусо.

Старши треньорът на Бетис Руби повери атаката си на Борха Иглесиас и Набил Фекир. Като дефанзивен халф оперираше Гуидо Родригес. Пред него застанаха Кристиан Тейо, Карлес Аленя и Серхио Каналес. На резервната скамейка е оставен ветеранът Хоакин.

Първия мач между тези два отбора завърши с победа на Севиля с 1:2, след попадения на Окампос и де Йонг. За „зелено-белите“ се разписа Лорен Морон. На „Рамон Санчес Писхуан“ Бетис не е печелил от 6-ти януари 2018-та, когато успя да надвие Севиля със зрелищното 5 на 3.

Още в 14-тата минута Севиля можеше да поведе. Окампос стреля от малък ъгъл, а топката се отби в горната греда.

В 25-тата домакините изтърваха още една чудесна възможност. Кунде стреля, след центриране от корнер, но не успя да уцели вратата от 6-7 метра.

5 минути по-късно последва нов шанс за Севиля.  Мунир центрира добре към де Йонг, който от чиста позиция не уцели вратата.

Първата добра възможност за Бетис дойде чак в 42-рата минута, когато Серхио Каналес проби и шутира от около 25 метра, но ударът му не намери очертанията на врата.

Второто полувреме започна с ново добро положение за Севиля. Хесус Навас проби по дясното крило и сви топката към Жордан, който се забави с овладяването, все пак тя достигна до Мунир, който стреля, но Рублес спаси безпроблемно.

В 56-тата минута Марк Бартра се покатери на гърба на Люк де Йонг и съдията отсъди дузпа за домакините. Зад топката застана Окампос, който отбеляза за пети път в последните си пет мача.

В 62-рата Севиля покачи на 2:0. Домакините изпълниха корнер към близката греда, където Окампос с пета отклони леко топката, която стигна до Фернандо. Бразилският защитник простреля Рублес от 4-5 метра.

Бетис опита да се върна в мача в 70-тата минута, когато Емерсон надигра персоналния си пазач и центрира много добре, но ударът на Борха не намери вратата.

В последните минути гостите опитаха да натиснат за почетно попадение, но не успяха да стигнат до кой знае какви опасности. В 85-тата минута ветеранът Хоакин стреля силно от границата на наказателното поле, но ударът му бе блокиран от играч в “бял” екип.