Славия диша във врата на Левски след успех срещу Царско село
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Славия записа успех с 3:1 при гостуването си на Царско село в последния двубой от 25-ия кръг на efbet Лига. Две попадения за успеха на “белите” реализира Цветелин Чунчуков, а едно попадение добави Емил Стоев. Точен за домакините пък бе Симеон Мечев, но силите на тима на Любо Пенев стигнаха само за почетно попадение.

Тимът на Славия бе в отлична форма преди прекратяването на шампионата и влезе в тази среща в серия от 4 поредни победи, като изоставаше само на 4 пункта от Левски. Съставът на Царско село пък се надяваше да увеличи актива си, за да се отдалечи от последните места и да гледа към баражите за Лига Европа след края на плейофите във втората осмица.

В своя официален дебют начело на Царско село, Любослав Пенев заложи на схема 4-4-2. Нападението на домакините бе водено от Мирослав Будинов и Георги Минчев. В състава на “Царете” личаха още имената на Уесли Ната, Дилан Бахамбула и Андерсон Кордейро.

Златомир Загорчъч пък заложи на схема с един нападател, като нападението на “белите” водеше Цветелин Чунчуков. Той бе подкрепян от Галин Иванов, Филип Кръстев и Ради Кирилов. На вратата за Славия бе Антонис Стергиакис, а пред него действаха Попадийн, Андреа Христов, Гамаков и Патев.

Двубоят започна равностойно, като в седмата минута домакините пропуснаха да открият резултата, след като Родригез стреля с глава в аут. Славия отвърна в 13-ата минута като Петър Патев направи отлично подаване в наказателното поле на Царско село, където Цветелин Чунчуков се извиси над всички и със страхотен удар с глава откри резултата – 0:1.

В 25-ата минута Славия сбърка в отбрана и Царско село получи пряк свободен удар на чудесна позиция. Нападателят Георги Минчев обаче не успя да нанесе добър удар и не затрудни вратаря на “белите”. Единадесет минути по-късно възпитаниците на Любо Пенев имаха отлична възможност за гол. Георги Минчев обаче пропусна от 2-3 метра да изравни резултата. Малко след това и Будинов стреля, но не затрудни Стериякис. Славия запази аванса си до почивката и се прибра на полувремето с аванс от един гол.

Край на първите 45 минути! ⚽️Отборите на Царско село и Славия се оттеглят на почивката при резултат 0:1 в полза на "белите" с гол на Цветелин Чунчуков в 13-ата минута.

Gepostet von Efbet Лига am Montag, 8. Juni 2020

Дванадесет минути след подновяването на играта Цветелин Чунчуков вкара втория си гол в мача. Нападателят отправи фантастичен шут от около 25 метра и не остави никакви шансове на Джони Пласид – 0:2.

Царско село обаче се върна мача със също толкова красив гол на Симеон Мечев. Халфът се появи като резерва малко преди това и с много техничен удар от средна дистанция преодоля Стергиакис – 1:2. Веднага след това домакините имаха шанс за втори гол, но Миро Будинов изпусна от чудесна позиция.

В 85-ата минута Славия реши изхода на мача, след като Емил Стоев се разписа с прецизен удар от 20-на метра. Така “белите” спечелиха двубоя с резултат 3:1 и събраха 45 точки в своя актив, като са само на една зад четвъртия Левски.