Кристиано спаси Ювентус от загуба срещу Милан на “Сан Сиро”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборите на Милан и Ювентус завършиха наравно 1:1 в първия мач помежду си от 1/2-финала за Купата на Италия на стадион ‘Сан Сиро’.

Домакините имаха превес в мача и откриха резултата чрез хърватския национал Анте Ребич в 61-ата минута, мо “бианконерите” получиха дузпа в добавеното време на мача и Кристиано Роналдо изравни резултата. Милан обаче надали ще бъде доволен от този завършек на срещата. Освен това Стефано Пиоли ще бъде лишен от услугите на трима ключови играчи за реванша на “Алианц Стейдиъм”. Защитникът Тео Ернандес получи червен картон и пропуска двубоя, а от сметките отпадат също Златан Ибрахимович и Саму Кастийехо за натрупани жълти картони. Така Ювентус става фаворит за класиране на финала в “Копа Италия”.

Милан започна по-добре срещата и Анте Ребич шутира в 5-ата минута, но Буфон спаси с малко колеблива намеса. Шест минути след това удар на Ибрахимович излезе в аут, а в 23-ата минута Милан имаше нов шанс за гол, но Буфон отрази шут на Калабрия. В 36-ата минута на двубоя най-после и гостите от Торино направиха опасн атака. Хуан Куадрадо шутира силно по земя, но стражът на Милан Донарума успя да се намеси добре.

Второто полувреме също стартира по-добре за “росонерите” и те имаха нова възможност. Нападателят Анте Ребич продължи да тормози отбраната на съперника, но отново Буфон го разколеба. В 52-ата минута Кастийехо шутира мощно по земя като стражът на гостите пак трябваше да спасява вратата си от попадение.

След час игра на “Сан Сиро”, Златан Ибрахимович получи пас в наказателното поле и шутира, но Буфон спаси. Малко по-късно Тео Ернандес стреля от дистанция и отново Буфон се намеси блестящо. В 61-вата минута обаче домакините пробиха Буфон. Чаланооглу намери Ребич, който от близка дистанция се разписа за 1:0.

В 72-рата минута “росонерите” останаха с човек по-малко, след като Ернандес без игонен за нарушение срещу Дибала, като съдията му показа втори жълт картон. Ювентус притисна съперника с човек повече и изравни в добавеното време с гол от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Калабрия.