Манчини: “Стремим се да се забавляваме!”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Селекционерът на Скуадра адзура подчерта, че неговият тим трябва да остане спокоен

Предводителят на Италия Роберто Манчини вярва, че играчите на Скуадра адзура трябва да запазят спокойствие по време на финалния сблъсък на Евро 2020 с Англия, за преодолеят и последното препятствие по пътя на жадувания трофей.

Двубоят е тази вечер на стадион “Уембли” в Лондон.

“Не се чувствам нервен,” заяви Манчини. “Утре обаче това може да се промени. Стремим се да забавляваме, но също така се надявам да бъдем сериозни.

“Не беше лесно, справихме се добре, за да стигнем дотук и остава още един напън преди всички да излезем във ваканция. И срещу Испания искахме да играем нашия си стил, но те просто се справиха добре с това да ни ограничат.

“Нашата идентичност ни доведе толкова далеч, така че нямаме намерение да се променяме сега. Англия е физически по-добър от нас навсякъде, не само в халфовата линия, но футболът се играе с крака, така че се надяваме техниката да надделее.”

“Англия винаги е имала добър състав, но просто нямаха късмет през годините. Ще бъде чудесен футболен мач пред пълен стадион, а това е великолепно за всеки, който обича спорта. Познаваме техните качества и ще видим какво ще стане. Не стигаш до финала, без да имаш голям отбор.

“Това, което трябва да направим в Италия, е да останем спокойни. Трудно е поради толкова много причини, но трябва да се концентрираме върху нашия футбол и да разберем, че това е последното препятствие. Искаме да се наслаждаваме още 90 минути“.

“Това е сред най-важните моменти в кариерата ми. Играл съм с националния отбор на много равнища и не спечелихме Европейското първенство до 21 години, нито Мондиала, когато заслужавахме.

“Ние представляваме Италия и се надявам утре да получа като треньор това удовлетворение, на което не успях да се насладя като играч, въпреки че бях част от някои много силни състави на “адзурите”.