Италианец застава начело на националния отбор на Саудитска Арабия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Роберто Манчини е готов за ново предизвикателство

Бившият национален селекционер на Италия – Роберто Манчини ще бъде официално обявен за новия треньор на Саудитска Арабия в следващите дни, съобщава “Gazzetta delo Sport”. Все още не е разкрита заплатата, която той ще получава на новата си позиция, но тя със сигурност няма да бъде ниска.

Манчини постигна значими успехи начело на италианския национален отбор. Той изведе “скуадра адзура” до Европейска титла през 2021 година. Това бе втората европейска титла в историята на италианския футбол и бе посрещната по много радостен начин от всички в страната.

Този триумф обаче бе помрачен от отпадането на италианците от квалификациите за Световното първенство през 2022 година, което се проведе в Катар. “Скуадра адзура” бе отстранена неочаквано от Северна Македония, които пък впоследствие бяха отстранени от Португалия и също не се класираха за най-големия футболен форум.

Отборът на Саудитска Арабия обаче успя да се класира за Мондиала в Катар и остави добро впечатление след себе си, макар да отпадна още в груповата фаза. Възпитаниците на тогавашния селекционер Ерве Ренар бяха единственият отбор, който успя да победи водената от Лионел Меси, Аржентина, която в крайна сметка спечели първенството.