От ПАОК се похвалиха с впечатляващи приходи от трансфери за 10 години
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Гърците са получили в клубната си каса 75 милиона евро от трансфери за 10 години

ПАОК Солун, който в началото на сезона преклони глава пред Левски във предварителните кръгове на “Лигата на конференциите” се похвали със сериозно постижение – 75 милиона евро приходи за последните 10 години, информира сайтът paok24.gr.

Сумата се закръгли, защото Йоргос Куциас ще бъде играч на Чикаго Файър. Трансферната сума на Куциас ще бъде 3 милиона евро и 15 процента от следващ трансфер за нападателя.

 

Към момента рекордна продажба за черно-белите от Солун е Христос Циолис, продаден на Норич за 11 милиона евро. Трети най-скъп продаден футболист също е на Норич – Димитрис Янулис за 8,5 милиона,а втори е друг нападател – Александър Прийович за 10 милиона в посока саудитския Ал Итихад.

От ПАОК със задоволство отбелязват, че са получили доста добри пари и от препродажба на техен бивш играч към трети клуб. Така те дават за пример шведския страж Робин Олсен на ФК Копенхаген (Дания) за 700 хиляди евро, но получават 2,4 милиона от препродажбата му в посока Рома (Италия).

Гари Родригес, който е познат и у нас от престоя си в Левски, е бил продаден на турския Галатасарай за 3,5 милиона евро. А още 1,8 милиона са влезли в касата на стадион “Тумба” след сделка от Истанбул към Ал Итихад (Саудитска Арабия). Общо 17 трансфера за 10-те проучени години са били завършени да 1 милион евро или повече.

“Много отбори искат да продават. ПАОК също. Но за да продаваш за големи суми и то редовно, най-напред трябва да се заявиш на пазара на големите. Дори и да имаш отличен футболист, напълно реално е да не получиш реалната му сума, тъй като ти самият си малък. ПАОК започна да излиза от тази позиция на малкия клуб преди около 8-10 години”, споделя мениджърът Янис Димитракопулос, който работи с клубовете в Северна Гърция.