Гърция и Нидерландия решават съдбата си за Евро 2024 тази вечер
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Гърция отбеляза гол в осем от последните си девет домакински мача и ще се стреми отново да вкара на съперника

Гърция приема Нидерландия в Атина тази вечер в мач с огромно значение в квалификационната битка от група B. В момента домакините са на второ място с три точки преднина пред опонентите си, въпреки че “лалетата” имат мач по-малко. Ако гостите успеят да спечелят с разлика от три гола, както направиха в първия мач у дома, те ще се преместят на второ място, но Гърция ще почувства, че е повече от способна да постигне добър резултат пред собствените си фенове.

Гърция записа много важна победа с 2:0 като гост на Ирландия преди три дни, с което излезе на втората позиция, тъй като Нидерландия загуби у дома от Франция, която е далеч напред на върха в групата. Гръцкият тим сега е в две поредни победи – серията им започна след загуба с 0:3 от Нидерландия през септември. Гърците направиха слабо представяне при поражението от “лалетата”, но сега у дома би трябвало да играят по-добре.

Отборът на Гюс Пойет отбеляза гол в осем от последните си девет състезателни домакински мача. Головете и в двете врати бяха част от мачовете на Нидерландия напоследък, като те отбелязаха в 13 от последните си 14 мача като гост. Това говори, че може да се получи резултатен двубой в понеделник. Нидерландия доминираше в първата среща и би трябвало да имат достатъчно качество, за да затруднят сериозно съперника в Атина. В състава на гостите обаче липсват някои основни играчи, което дава надеждата на Гърция, че може да спечели и да се доближи до класиране на Евро 2024.