Валдас Дамбраускас останал изненадан от уволнението си
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Имах най-добрите резултати в Европа за Лудогорец", смята специалистът.

Бившият вече треньор на Лудогорец Валдас Дамбраускас говори пред хърватското издание “Sportske novosti” за уволнението си от българския шампион, мачовете на “орлите” в европейските клубни турнири, както и възможността да застане начело на Хайдук Сплит.

– Г-н Дамбраускас, защо се стигна до вашето уволнение от Лудогорец?

– Имах най-добрите резултати в Европа за Лудогорец. Пропуснахме групите на Шампионската лига заради един гол… а срещу Мидтиланд и Цървена звезда можехме да се представим много по-добре, като от двете срещи взехме само една точка. Имахме и големи проблеми с коронавируса, особено за мача с датчаните. Аз също бях изненадан от уволнението, не го очаквах, но това е футболът и животът на треньора. Трябва да се примирите с несправедливостта.

– Какви са по-нататъшните ви планове?

– Изминаха 2 седмици от напускането ми на Разград и все още подреждам мислите си и си почивам от всичко. Има определени разговори и контакти, но това е нормално, като се има предвид, че съм безплатен треньор на пазара.

– Веднага след като напуснахте Лудогорец, името ви се свърза с Хайдук Сплит. Има ли шанс да поемете отбора?

– Прочетох доста от това, което се появи в българските медии и беше съобщено от хърватските. Вие сте първият хърватски журналист (б.р. – Тони Роич), който ми се обади, за да чуете моята версия на историята, и много се радвам, че мога да коментирам всичко.

– И има ли шанс да поемете Хайдук Сплит?

– На първо място – всичко написано до момента, е резултат от слухове, които са нормални, когато треньор загуби работата си. Логично е, че бих искал да получа нова възможност на пейката възможно най-скоро. Българските медии свързваха мен и Хайдук чрез Миндоугас Николичиус, спортния директор, с когото поддържам връзка. Но не сме говорили да поемам Хайдук. Това е 100% истина.

– Какво би станало, ако Николичус се обади и ви предложи възможността да тренирате Хайдук?

– В този момент би било несправедливо спрямо настоящия треньор на Хайдук Йенс Густафсон. Имам уважение към всеки треньор, включително Густафсон, и трябва да бъда търпелив и да чакам ново предложение.

– Феновете на Хайдук имат изключително високо мнение за вас…

– Всеки фен желае на клуба си най-доброто и уважавам всичко, което казват феновете на Хайдук. Приятно е да чуя, че пишат за мен хубави неща във форумите, но в момента аз съм само безработен и съм на пазара. Сега дори съм във Вилнюс, далеч от Сплит.