Лудогорец срази Черно море и излезе на върха в efbet Лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Три отбора с равен брой точки на върха в класирането на родното първенство

Лудогорец победи Черно море с 3:1 в последната среща от 21-вия кръг на efbet Лига. Така “орлите” свалиха своя съперник от върха на класирането и заеха неговото място, макар че три тима имат по равен брой точки към момента.

Лудогорец води в класирането по голова разлика, като остави зад себе си Черно море и ЦСКА. Тимът на Георги Дерменджиев обаче е с мач по-малко, което накланя везните леко в тяхна полза.

Шампионите стартираха пролетния дял от Първа лига по възможно най-добрия начин, побеждавайки претендента за титлата Черно море в Разград. Руан Крус вкара 2 гола за “зелените”, а веднъж се разписа Якуб Пьтровски. Ивайло Чочев направи дебют за Лудогорец след трансфера си от ЦСКА, заменяйки Педро Нареси на старта на втората част.

Черно море откри резултата на “Хювефарма Арена” със страхотен гол на новото попълнение Дани Мартин още в 8-ата минута. С асистенция за попадението се отличи Виктор Попов.

Лудогорец отговори много бързо и 4 минути след това Руан Крус получи пас от Текпетей и възстанови равенството – 1:1.

В 36-ата минута бразилският нападател вкара втория си гол в мача и направи пълен обрат за “орлите” – 2:1. Шест минути след това полският национал Якуб Пьотровски получ подаване от Крус и вкара трети гол във вратата на варненци за 3:1.

След почивката Черно море пропусна да намали резултата, след като резервата Калкан нацели страничната греда. В 68-ата мнута Руан Крус също нацели гредата, но при атаката на домакините имаше и засада.

Нов гол на “Хювефарма Арена” не падна и Лудогорец се поздрави с важна победа три дни преди мача реванш със Сервет от плейофите на Лига на Конференциите.