Барселона обмисля да привлече Давид де Хеа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Шампионът на Ла Лига обмисля изненадващ трансфер на 33-годишния испански вратар

Според информация на испанското издание Fichajes, Давид де Хеа е обект на интерес от страна на Барселона. 33-годишният вратар иска да играе за клуб в Ла Лига, преди да окачи бутонките си. И действащият испански шампион е готов да предложи договор на легендата на Манчестър Юнайтед.

Давид де Хеа е възпитаник на академията на Атлетико Мадрид и си изгради име в испанския клуб. Но Де Хеа ще бъде запомнен с 12-годишния си престой в Манчестър Юнайтед. От “Олд Трафорд” дадоха значителна сума от 25 милиона евро, за да привлекат испанеца през юли 2011 г. И той се отплати за вярата на сър Алекс Фъргюсън с многобройни намеси, водещи до успехи на “червените дяволи”.

33-годишният футболист спечели осем трофея с Манчестър Юнайтед, записвайки почти 550 мача за клуба, като запази 190 чисти мрежи. Той също така спечели множество награди за Играч на годината в Манчестър Юнайтед, като същевременно спечели пет пъти място в Отбора на годината във Висшата лига.

Испанският вратар също спечели два пъти Златната ръкавица на Висшата лига, включително миналия сезон. Но въпреки това престоят му в Юнйатед завърши при шокиращи обстоятелства, тъй като клубът не му предложи нов договор и Де Хеа напусна като свободен агент.

Интересът на Барселона към Давид де Хеа е изненадващ, като се има предвид, че Марк-Андре тер Стеген е безспорният първи избор на вратата. Трудно е да се смята, че Де Хеа ще измести Тер Стеген в каталунския клуб. Въпреки това се твърди, че Барселона ще се състезава със Севиля и Бетис за подписа на 33-годишния бивш играч на Манчестър Юнайтед.