Боб Аръм коментира Джошуа – Фюри, не обели дума за Кобрата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Прочутият промоутър Боб Аръм не каза нищо за българския боксьор Кубрат Пулев, коментирайки очаквания сблъсък между двете най-популярни имена в тежка категория на професионалния бокс – Тайсън Фюри и Антъни Джошуа.

Аръм, който е промоутър на Кобрата, неглижира предстоящите мачове на двамата шампиони Антъни Джошуа и Тайсън Фюри, но с уточнението, че британците първо трябва да защитят своите титли, за да може големият мега спектакъл да се проведе.

Агенцията на американеца “Топ Ранк” обаче се грижи за интересите освен на Фюри и за тези на българския топ боксьор, а именно той е следващият противник на AJ като двубоят се очаква да бъде през декември.

“Фюри срещу Джошуа трябва да се случи на всяка цена, и то възможно най-бързо. Целият свят иска да го гледа”, заяви Боб Аръм за Talksport.

Тези негови думи са изненадващи най-вече заради факта, че доскоро той защитаваше тезата си, че Кобрата ще нокаутира Ей Джей и до двубой Джошуа – Фюри може въобще да не се стигне. Изглежда сега той е поел нов курс и добави: “Не ми говорете за претенденти. Хората имат желание за мач между тези двамата и трябва да го получат. Ако Фюри победи Уайлдър, ще се бие с Джошуа, плюс реванш, както и да завърши мачът. Преди това Антъни трябва да мине през боя си с Пулев, разбира се.”

Освен това опитният мениджър твърди, че мач номер 3 на Циганския крал срещу Дионтей Уайлдър почти сигурно ще бъде изместен за февруари 2021 година, за да се търси вариант да се проведе с присъствието на публика. Към момента информацията е, че битката за титлата във версия WBC, която е притежание на Фюри, е планиран за 19 декември тази година.

От друга страна, Антъни Джошуа, който държи отличията на IBF, WBO и WBA по последна информация трябва да се изправи срещу задължителния претендент на IBF Кубрат Пулев също през декември, но все още няма официална обявена дата и място за битката.

Междувременно, наскоро мениджърът на Джошуа – Еди Хърн, се изказа ласкаво за Кобрата, наричайки го “много добър боксьор, сериозен противник, опитен и с добра техника”.