Астън Вила и Барселона с интерес към звезда на Жирона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Астън Вила ще се състезава с каталуснкия гранд за подписа на 26-годишния халф Алекс Гарсия

Според информация на испанското издание AS, Алекс Гарсия е следен от английския тим Астън Вила. Клубът от Бирмингам ще търси подсилване в средата на терена през летния трансферен прозорец. Междувременно 26-годишният полузащитник на Жирона също е трансферна цел и на Барселона.

Алекс Гарсия е един от най-добрите полузащитници в Ла Лига по време на сезон 2023/24, като има голяма заслуга за подвизите на Жирона. Бивш играч на Манчестър Сити, испанецът трябваше да изчака, преди да намери най-добрата форма в кариерата си. Той обаче не е поглеждал назад, откакто се присъедини към Жирона през юли 2021 г.

През последните три години 26-годишният играч става все по-силен, превръщайки се в много ценен играч за треньора Мичел в Жирона. Гарсия е изиграл 3039 минути в 36 мача във всички състезания този сезон, записвайки шест гола и три асистенции. Междувременно прогресът на Гарсия не остана незабелязан, като привлече вниманието на няколко топ отбора.

Тимовете на Барселона и Астън Вила ще се борят за неговия подпис през летния трансферен прозорец. Барса има дългогодишен интерес към 26-годишния халф, който може да замени Ориол Ромеу в каталунския клуб и да трансформира халфовата линия на тима. Влизането на Астън Вила в битката за Гарсия усложнява нещата за Барселона. Виланите ще се стремят да вземат класни попълнения, ако се класират за Шампионска лига.