Betano очаква Сенегал да нанесе втора загуба на домакина Катар
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лъвовете на Теранга са задължени да победят Катар, за да останат с шансове за класиране напред

Националните тимове на Катар и Сенегал се срещат днес от 15:00 ч. на стадион “Ал Тумама” за втория си мач на Мондиал 2022. Катарският тим разочарова в мача на откриването и загуби от Еквадор с 0:2, докато Сенегал се представи добре срещу фаворита в групата Нидерландия, но също отстъпи с две попадения. Сега воденият от Алиу Сисе отбор няма право на грешка срещу може би най-слабия тим на турнира – Катар. Букмейкърът Betano bg очаква Сенегал да се пребори за победата. Коефициентът за победа на Лъвовете на Теранга е 1.65, докато ставката за Катар е 5.60. Катарският тим отстъпва сериозно като качество на Сенегал и няма да е изненада, ако допусне второ поредно поражение на световните финали.

Катар стана първата нация домакин в историята на Световното първенство, която губи първия си мач. Не само това, те са и първите домакини, които не са стреляли към вратата в мач от финалите, след като САЩ не успяха да го направят при поражение от Бразилия през 1994 г. Мениджърът Феликс Санчес заяви, че неговата страна е “нервна” и представянето им наистина представя вида на отбор, който замръзба по време на голямото събитие. Фактът, че те изглеждаха неспособни да правят основни неща като пасове и преса, предполага, че това е някакъв проблем с манталитета, защото това е отбор, който спечели Купата на Азия през 2019 г. Те бяха най-добри голмайстори в това състезание и повториха постижението на Голд Къп 2021, в което бяха поканени да участват, но нападателното дуо Алмоез Али и Акрам Афиф бяха странични наблюдатели в мача с Еквадор.

В отсъствието на звездата Садио Мане, Сенегал се нуждае от някой, който да запълни празнината и Крепин Диата може да бъде този човек. Диата направи два опита срещу Холанд, но не успя да вкара гол, фактът, че влезе в позиции за удар обаче е окуражаващ и той изглежда интересна опция за нашия залог за голмайстор по всяко време в Бетано. Футболистът на Монако е сред най-класните офанзивни играчи на Сенегал. Разбира се, Исмаила Сар и Булайе Диа също ще имат своите шансове, ако бъдат сред титулярите срещу Катар.