google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Защитникът ще бъде главен мениджър на клуба занапред.

От ръководството на Пирин Благоевград съобщиха, че един от най-опитните играчи в отбора – Петър Занев, прекратява активната си кариера като футболист.

Бившият национал обаче няма да напуска редиците на “орлетата”, а ще остане в клуба и ще изпълнява ролята на главен мениджър.

Ето какво написаха от Пирин Благоевград в тази връзка:

“Защитникът на Пирин Петър Занев взе решение да прекрати своята активна футболна кариера.

В последните два сезона 37-годишният футболист носеше екипа на Пирин, като бе един от тримата капитани и също така основна фигура в отбраната на отбора.

Той е бивш капитан и на националния отбор на България, а в богатата си кариера играе за тимовете на ЦСКА-София, Литекс (Ловеч), испанските Расинг (Ферол) и Селта (Виго), украинския Волин, руските Амкар (Перм) и Енисей (Красноярск).

Петър Занев ще продължи да бъде част от нашия клуб, заемайки поста главен мениджър. Връзката между клубното ръководство и отбора, работата по селекцията и някои основни спортно-технически въпроси, ще бъдат част от отговорностите и задачите пред него оттук нататък.

ФК Пирин благодари на Петър Занев за неговата всеотдайност със зелената фланелка и му пожелава успех в новото предизвикателство!”